Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar'ı makamında ziyaret etti.
Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan Alapı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçe köylerinde çöp sorununun insan yaşamını olumsuz etkileyecek boyutlara ulaştığını belitti.
Muhtarlar derneği ile ilçe köylerinde çöp sorunu hakkında toplantılar düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Türkyılmaz, “Muhtarlar Derneğimiz çok önem verdiğimi faal bir dernek, dernek elini taşına attığı müddetçe çözülmeyecek sorun yok, maalesef ilçemizdeki sivil toplum örgütleri hiçbir konuda sesini çıkartmıyor. Herkes kendi branşında faaliyet gösteriyor ilçe sorunları konusunda hiçbir çalışmaları yok. İlçemizin en büyük sorunlarından birisi çöp sorunu, nerde bir akarsu ve dere var etrafı hep çöp, maalesef köylü vatandaşlarımız attıkları çöplerde üreyen haşere ve sineklerin kendi evlerindeki yemeklere konduklarını bilmiyorlar. Bu konuda çalışma başlatmak amacıyla Muhtarlar Derneğimizi ziyaret ettik. Önümüzdeki günlerde dernek başkanımızla birlikte köylerde toplantılar düzenleyerek vatandaşlarımıza çevre bilincini aşılamak istiyoruz.
En azından çöpü kaynağında azaltmak amacındayız. Çünkü dere kenarlarına atılan çöpler sadece yüzeysel değil, kaynak sularının da kirlenmesine yol açıyor “ dedi.
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar da, Alapı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alaplı deresinin kurtulması konusunda dernek olarak tüm kurumlara yazı gönderdiklerini belirten Yapar, “Çevre Koruma Derneği ile köylerimizdeki çöp sorunu konusunda ortak çalışmalar yapmaya hazırız. Köylerimizdeki muhtarlarımızla birlikte toplantılar düzenlenmesi noktasında ortak hareket edeceğiz. Çöp atılan yerlerin fotoğraflarını çekerek bunları vatandaşlarımıza göstereceğiz.  Köylerimizde arıtma yapılıyor.
Bu yapılan foseftik kuyuları hiçbir zaman arıtma sağlamıyor. Bu kuyular ne çamaşır suyunu nede diğer atıkları arıtıyor. İlerleyen yıllarda su sıkıntıları çekeceğiz. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda derelerden su ihtiyacını karşılayacağız. Bu nedenle derelerin temizliği çok önemli biz dernek olarak Çevre Koruma derneği ile çöp sorunumuzun çözümü noktasında işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.