Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Çayına atılan çöp ve kimyasal atıkların çevreye zarar verdiğini bildirdi.

 

Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, Son zamanlarda Alaplı çayı kenarlarına atılan çöplerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

 

Geçtiğimiz yıl çay kenarlarında iş makineleriyle temizleme çalışmaları yapılmazına rağmen çöplerin atılmasına devam edildiğini ifade eden Türkyılmaz, " Kaymakamlık tarafından geçen yıl çay kenarında iş makineleriyle birlikte temizleme çalışması yapılmıştı. Çalışmaların ardından bazı bölgelere uyarıcı levhalar asılarak çevreyi kirletenler uyarılmıştı. Buna rağmen görüyoruz ki bu uyarılar bir işe yaramamış. Çayın kenarları çöp ve moloz taşları atılmaya devam edilmiş. Çöpün yanında araç lastiklerini atılması tam bir çevre felaketi olduğunu düşünüyorum. Kullanım ömrünü tamamladıktan sonra atık haline gelen bu lastiklerin kontrolsüz biçimde çevreye bırakılması hava, su, toprak kirliliği başta olmak üzere pek çok çevre sorununa neden olmaktadır. Atık lastikler geri dönüşümünü kazandırmak gerekirken çevreye atılması bir anlam veremiyoruz.Çevremizi kirletenlere en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.