Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Deresi kenarına rastgele atılan çöplerin Alaplı deresine zarar verdiğini bildirdi.
Türkyılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Alaplı deresine ve yol kenarlarına rastgele atılan moloz ve çöplerin dereye ve çevreye zarar verdiğini" söyledi. Çöp sorunu çözmek için köylerde vatandaşlarla toplantı yapacaklarını belirten Türkyılmaz şöyle dedi;
"Rastgele atılan çöpler yer altı ve yüzeysel su kirliliğine sinek ve diğer haşerelerin üremesine, çevreye kötü kokuların yayılmasına, görüntü kirliliğine ve çeşitli mikropların yayılmasına neden olmaktadır. Çöplerimize attığımız pillerin içindeki kimyasal maddeler toprağa ve suya karışarak bizlere zehir olarak geri dönmektedir. Bütün dünyada olduğu gibi Ülkemizin, bölgemizin en büyük sorunlarından biride çevre kirliliğidir. Çöplerimizi rastgele atarak çevre ve görüntü kirliliğine neden olmamalıyız. Yeniden kazanımı mümkün olan cam, plastik ve kağıt gibi atıkları ayrı,ayrı toplayıp geri dönüşüme kazandırmalıyız. Alaplı çayına atılan çöpler ve kanalizasyon atıkları nedeniyle içme suyu kaynağının hızla kirlendiğini yine aynı su kaynağı ve kuyularından ilçe ve köylere içme suyu pompalanmaktadır. Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği olarak yetkililerimizden içme suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla bir an önce çalışma başlatmalarını bekliyoruz"