Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde (ZKÜ) Günel Sanatlar Fakültesi yılsonu sergi açılışı yapıldı. Çöplerden oluşan serginin amacının öğrencilerin çöplerle yüzleşmesi olduğu belirtildi.
Güzel Sanatlar Fakültesi yılsonu sergi açılışı ZKÜ sergi salonunda gerçekleştirildi. Sergiye, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sanat Uygulamaları ve Temel Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Güler Akalan, Güzel Sanatlar Fakültesi Yaratıcı Düşünce ve İfade Dersi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Çağlar Uzun ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sanat Uygulamaları ve Temel Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Güler Akalan, “Temel sanat eğitimi burada 4 atölyenin çalışmalarından oluşan sergimiz var. Birisi temel sanat eğitimi, ikincisi sanatsal düşünce ve ifade, üçüncüsü ise desen sanat atölyesi sanat uygulamaları ve modalej atölyesinin çalışmalarından oluşan ve öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan bir sergi. Sanatın özü önce noktadan başlar. Bu sergi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çalışmaları Güzel Sanatlar Fakültemizde resim bölümünde 19 öğrencimiz var. Bundan sonra da çalışmalarımıza en iyi şekilde devam edeceğiz” dedi.
Ardından bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Yaratıcı Düşünce ve İfade Dersi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Çağlar Uzun ise “Güzel sanatlar dersiyle ilgili iki tane güzel çalışma yürüttük öğrencilerimizle beraber. Bunlardan bir tanesi sosyal projeydi. Atık nesnelerden yeniden tekrar bir dönüşüm sağlamaktı. Amacımız çöpleri tekrar bir sanat eserine dönüştürmekti. Burada yoğun bir emek var. Hepimizin tükettiği çöpleri tekrar hayata döndürmek için bunları keserek, yapıştırarak ve bunu yaşayarak bu haliyle karşımıza getirdiler sergi için” diye konuştu.