Kdz.Ereğli ve Alaplı’yı yakından ilgilendiren çöp nakil istasyonunda çalışmalar sürüyor. Yıllardır bölgenin çöpünü döktüğü yer olan Kırmacı’daki çöplükte ise rehabilite yapılacağı açıklandı.

 

Kdz.Ereğli başta olmak üzere Alaplı’yı da kapsayacak olan Çöp Aktarma İstasyonunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi ile ZONÇEB tarafından yürütülen projeye göre Gökçeler tepesi Karayolları Şantiyesi karşısındaki alana yapılacak çöp nakil istasyonunun tamamlanması ile yıllardır bölgede yaşanan çöp sorununun da önüne geçilmiş olacak. Önümüzdeki 2 aylık süre içerisinde tamamen tamamlanması planlanan çöp aktarma istasyonunun devreye girmesi ile Kdz.Ereğli, Alaplı ve çevresindeki belediyelerin çöpü büyük ve sıkıştırmalı araçlarla çöp nakil istasyonuna taşınacak buradan da tırlarla Bakacakkadı’daki çöp merkezine taşınacak.


ÇÖPLÜKTE YENİ DÜZENLEME
Çöp aktarma istasyonu ile ilgili bilgi veren Karadeniz Ereğli Belediyesi yetkilileri, istasyonun faaliyete geçmesinden sonra, Kırmacı Mahallesi’nde bulunan çöp depolama alanının rehabilite edilerek kapatılacağını kaydederek, rehabilitasyon çalışması için de İller Bankası ile işbirliği çalışmaların yapılacağı açıklandı. İller Bankası’nın şu anda rehabilitasyon projesi ihalesi hazırlıklarını yürüttüğü bilgisini veren yetkililer, “İhaleyi onlar yapacak ve projenin hazırlanması işini ihale ile yüklenici bir firmaya verecekler. Proje maliyetinin de %70’ini onlar karşılayacak. Bu proje, İller Bankası’nın ilk katı atık depolama alanı rehabilitasyonu işi olması bakımından da ayrı bir önem taşıyor” sözleri ile konuştular. Öte yandan yıllardır bölgenin çöplüğü haline gelen bu alanın nasıl rehabilite edileceği merakla da beklenirken çöpün bu alanda kalacağı üzerinin kapatılma yöntemi ile düzenleme yapılacağı da belirtiliyor.

VATANDAŞTAN KATKI PAYI ALINACAK
Yetkililer, konuyla ilgili açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: “Kısa bir süre sonra tamamlanacak Çöp Aktarma İstasyonu ile birlikte, çöplerimizi alıp aktarma istasyonuna getireceğiz. Sıkıştırılıp tırlarla Bakacakkadı’daki çöp merkezine taşıyacağız. Bu çalışma başladıktan sonra sadece mahallelerimiz-deki çöpleri alacağız. Çünkü çöpler Zonguldak’a taşınacağı için cüzi bir miktar katkı payı alınacak vatandaşımızdan. Çöplerimiz Zonguldak’a taşındıktan sonra Kırmacı Mahallesi’ndeki çöp merkezimizin üzerini yeşillendirip o alanda çeşitli düzenlemeler yapacağız. Bu çalışma ile ilgili olarak da ön görüşmelerimiz ve girişimlerimizi yapıyoruz”.