Kurulan çorap fabrikası ilçe istihdamının yanı sıra ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. 

Alaplı Çamlıbel Köyü altında yeni açılan Çorap Fabrikası Genel Müdürü Sürmeli Kıraç, aylık 120 bin düzine çorap imal ederek, Türkiye pazarında söz sahibi olacaklarını söyledi.
Alaplı'ya yatırım yaparak ilçe ekonomisine destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten Kıraç, 34 yıldır çorap imalatı yapmaktaydım. İş yerini değiştirmek ve Anadolu'ya daha yakın bir yerde kurmak için girişimlere başladığımda, ilk aklıma gelen Düzce ili olmuştu. Alaplı'daki akrabalarım ilçede yatırım yapmam için ricacı oldular ve şu anki iş yerini bana gösterdiler. Gerekli temasları yaptıktan sonra burayı satın aldım. İstanbul'daki iş yerimi kapattım ve oradaki eski makineleri elimden çıkarttım, buraya Avrupa'dan yeni makineler satın alarak yeni baştan kurdum. Şu anda 61 çorap makinemiz var. Bunu önümüzdeki bir yıl içinde 125 makineye çıkartacağız.
Şu anda61 makine ile aylık 40 bin düzine, 480 bin çift çorap imal ediyoruz. Bir yıl içinde makine parkurumuzu 125 makineye çıkartmayı ve aylık 100 bin düzine,  bir milyon 200 bin çift çorap imal ederek şimdilik iç piyasaya, daha sonra özellikle Avrupa'ya ihracat yapmayı hedefledik. İdari kadromuzla birlikte 20 kişi çalışıyor. Fabrikamız tam olarak çalışmaya başladığında yaklaşık olarak 55-60 kişiye iş ve aş vereceğiz. Şu anda çalışanlarımızın hepsi Alaplı ilçesi merkez ve köylerindendir. Önümüzdeki süreçte de alacağımız personeller Alaplı ilçesi ve köylerinden olacaktır. İmal ettiğimiz çoraplar sıfır yaş bebe, çocuk, genç, kadın,  erkek olmak üzere tüm yaş guruplarına göre renk ve model sorunu olmadan ürün imalatı yapabiliyoruz. Şu anda depolarımızda en az bir yıl yetecek kadar ham madde stokumuz mevcuttur. İstanbul Mahmutpaşa Yeşildirek'te satış mağazamız faaliyetine devam etmektedir. 34 yıllık çorap imalatçısı olarak Alaplı'ya yatırım yapmaktan son derece memnunum. Alaplı insanını daha yakından tanıma fırsatım oldu. İnşallah önümüzde süreçte daha farklı yatırımlar yaparak ilçeye hizmet etme arzusundayız dedi.