Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun koronavirüs denetimleri kapsamında yaklaşık 3 ay önce bir eczanede 3 kadın çalışana "tutanak düzenleyelim, siz itiraz edersiniz" görüntüleri ile başlayan ve farklı denetimlerden yeni görüntülerin de eklenerek paylaşılması sosyal medya ve yaygın basında gündem oldu. Tepkilerin artmasının ardından Zonguldak Valiliği, 3 ay önce çekilen görüntülerin servis edilmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, bu dönemde gerek valiler gerekse kaymakamların yasaların kendilerine verdiği görevin ötesinde çalışmaya devam ettiğini hatırlatarak, "Burada engel olmasınlar gölge etmesinden başka ihsan istemiyoruz. Bu tavrın, davranışın kimseye faydası yok" demişti.
Kdz.Ereğli'de çeşitli kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, muhtarlar sosyal medya paylaşım hesaplarından Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na destek mesajları yayımladı.

KANDİLLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AYDIN
Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na yapılan eleştirilere yönelik basın açıklaması yayınladı. Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kdz. Ereğli Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu ile ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan görüntüler üzerine yapılan linç kampanyasını üzülerek takip ettim. Yaklaşık 1 yıldır dünyayı etkisi altına aldığı gibi kentimizde de zor bir süreç geçiriyoruz. Salgınla mücadelede Kdz. Ereğli’de önemli rol oynayarak yaptığı çalışmaları takdir ederek ve destekleyerek geçmişte olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışmalar yürüteceğimize inanıyorum. 3 ay önce çekilen görüntüleri kasıtlı olarak bugünlerde sosyal medyada servis ederek linç kampanyası haline dönüşmesini manidar buluyorum. Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun yaptığı fedâkar çalışmaları görmezden gelmek mümkün değildir. Bölge halkımızın da takdiri bu yönde olacağına inanıyorum.”


GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRTAŞ
Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'na destek mesajı yayımladı. Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kdz.Ereğli Kaymakamımız İsmail ÇORUMLUOĞLU’na yaklaşık 3 ay önce çekilen görüntülerin bu gün gündeme getirilerek sosyal medya başta olmak üzere ulusal medya tarafından linç kampanyası haline dönüşmesini manidar buluyoruz.  Yapılan bu haksız eleştirilere maruz kaldığını düşünüyor ve Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ifade ediyorum."


KDZ.EREĞLİ TSO
Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'na destek mesajı yayımladı. Keleş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Pandemi sürecinin başladığı günden bu yana Kdz. Ereğli ilçemizde zaman zaman vaka sayıları ülke ortalamasının üzerine çıkmış ve alınan tedbirlerle bu rakamlar aşağı seviyelere çekilmiştir. Salgınla mücadelede Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’nuın yaptığı fedakar çalışmalara bizlerde iş dünyası olarak yakinen tanıklık ettik ve ediyoruz. Yaklaşık 3 ay önce çekilen görüntülerin bu gün gündeme getirilerek sosyal medya başta olmak üzere ulusal medya tarafından linç kampanyası haline dönüşmesini manidar buluyoruz. Yapılan bu girişimlerin salgınla mücadeleye hiçbir faydası olmayacaktır. İlçemizin riskli bölgeler arasında yer aldığı şu günlerde bu tür yayınların yapılması salgınla mücadeleye gölge düşürmektedir. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kdz. Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’nun haksız eleştirilere maruz kaldığını düşünüyor ve kendisini salgınla mücadele noktasındaki çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz. Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun yanında olduğumuzu tüm kamuouyuna ifade ediyoruz."

DENİZ TİCARET ODASI BATI KARADENİZ BÖLGE YÖNETİM KURULU BAŞKANI İRFAN ERDEM

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem den de destek mesajı. 
Pandemi döneminden normalleşmeye geçiş döneminde Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu’nun bundan yaklaşık 3 ay önceki denetim sırasındaki görüntülerin adeta bugünkü olaymış gibi gündeme getirilmesine anlam veremiyoruz. 
Hangi maksatla gündeme getirildiği merak edilen bu görüntüler ile Kdz. Ereğli için canla başla mücadele eden Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu n haksızlıktır. Süreçte canla başla çalışan Kaymakamımızın yanındayız.

TÜRK HAVA KURUMU
Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'na destek mesajı yayımladı. Hasçelik'in mesajı şu şekilde: "Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu'nun korona virüs (covid-19) salgını süresince gece gündüz demeden Ereğli halkımızın yanında olup halkımızı salgından korunma konusunda fedakarca çalışmaktadır. Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu, adalet,  hakkaniyet, değerlerini akıcı bir şekilde uygulamaya, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın vatandaşlarımıza sevgi ve saygıya dayalı bir anlayış içerisinde aktif ve kaliteli bir hizmet vermesi için olması gereken şartları ve ortamı oluşturmaya, vatandaş odaklı hizmet anlayışını yerleştirmeye, toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya, kahraman aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz başta olmak üzere yetimlere, öksüzlere ve muhtaç insanlarımıza devletimizin vefa, şefkat ve merhamet yüzünü göstermenin gayret ve mücadelesi içinde olduğuna bizler her zaman tanık olduk. Kaymakamımıza yapılan bu eleştirileri haksız buluyoruz"

KIZILAY
Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer, Kaymakam Çorumoğlu’na destek mesajı yayınladı.
Başkan Ciğer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kdz. Ereğli Kaymakamımız İsmail Çorumoğlu için son günlerde kamuoyunda yer alan eleştirileri üzülerek takip ettik. Yaklaşık 1 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde yaptığı fedakârca çalışmaları takdir ettiğimizi ve her zaman destek verdiğimizi belirttik. Kasım ayında çekilen görüntüleri, aylar sonra sosyal medyada servis ederek linç kampanyasına dönüştürmenin kimseye fayda sağlamayacağı bilinmelidir. Yaptığımız kan bağış kampanyaları, yardıma muhtaç ailelerine sağlanan destek, karantina bölgesindeki hizmetler, afet olaylarındaki duyarlılığı gibi önemli olaylarda her zaman öncü olan kaymakamımıza şükranlığımızı bir kere daha belirtmek isteriz. Türk Kızılayı Kdz. Ereğli şubesi olarak yapılan bu eleştirileri haksız bulduğumuzu, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek olacağımızı belirtmek isteriz. Kendilerinin Kdz. Ereğli için önemli bir değer olduğunu ve çalışmaları ile bunun Ereğli halkı tarafından da takdir gördüğüne inanıyoruz. İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğluna teşekkür ediyor her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

 AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri'nden destek

Bölgemizde kısıtlama döneminden normalleşmeye geçiş döneminde Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu’nun bundan yaklaşık 3 ay önceki denetim sırasındaki görüntülerin adeta bugünkü olaymış gibi gündeme getirilmesine hiçbir anlam veremiyoruz!
Hangi maksatla gündeme getirildiği merak edilen bu görüntüler ile, Kdz. Ereğli için canla başla mücadele eden, Eğitim Kampüsünden tutun da şehrimize yatırım yapmayı düşünen sanayiciye kadar, hatta evinde kışlık yakacak bulunmayan vatandaşa kadar herkese sahip çıkmaya çalışan kaymakamımızın küstürülmeye çalışıldığını düşünüyoruz!
Bilinmelidir ki; bugünkü mesele gibi ulusal basına servis edilen o görüntülerde yaşanan diyaloglar, Kdz. Ereğli’de her gün hemen hemen 3-5 kişinin salgından yaşamını yitirdiği, tehlikenin her saat, her dakika hızla arttığı ve toplumun psikolojisinin tamamen bozuk olduğu, tedbirlerin daha sert alınmasının kaçınılmaz olduğu bir dönemde yaşanmıştır.
Kdz. Ereğli’de bazı çevreler, makamından kalkmayan, salla başı al maaşı mantığı ile çalışan, görev yaptığı ilçesine hiçbir faydası olmayan ve üç maymunu oynayan bir yönetici arzu etmektedirler!
Sayın Çorumluoğlu ilçemizde göreve başladığı günden bu yana bu çevreleri rahatsız etmiş ve zaman zaman o çevrelerin hedefi haline gelmiştir.
Biz inanıyoruz ki Sayın Kaymakamımız her şeye rağmen enerjisini bugüne kadar olduğu gibi kentimizin gelişmesi ve kalkınması yönünde kullanarak kendisini yıpratmaya çalışan bu şer güçlerini daha da rahatsız etmeye devam edecektir.
İlçemizde at koşturmayı alışkanlık haline getirmiş olan bu şer güçlerine diyoruz ki; Başaramayacaksınız. Vatandaşına, sanayicisine, esnafına, toplumun her kesimine eşit davranan, devletin sıcak yüzünü vatandaşına hissettiren bu bürokratı küstüremeyeceksiniz.
Sivil Toplum Kuruluşları da, halk da, İl Genel Meclisi Üyeleri olarak bizlerde Kaymakamımızın arkasındayız…
                                             
İl Genel Meclisi Üyeleri
Rıfkı GÜLTEKİN         Ali Kemal KARACA         Hüseyin ENGİN