Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli’nin kurtuluşunun 99. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

"Milli mücadele döneminde, tüm yurdumuzu etkisi altına alan düşman işgali yaşandığında, stratejik öneme sahip Kdz. Ereğli, 08 Haziran 1920’de Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Bu işgalden, tüm halkıyla birlikte kahramanca gösterilen direniş sayesinde, on gün gibi kısa bir sürede, 18 Haziran 1920’de ilçe kurtulmuştur. Daha sonra 09 Şubat 1921 tarihinde Kahraman mürettebatı ile Alemdar Gemisi Kdz. Ereğli açıklarında, gösterdiği mücadele ile Kurtuluş Savaşının tek deniz savaşını kazanmış, vatanımızın milli mücadelesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Kurtuluş Savaşının ardından Cumhuriyetin ilanı ile birlikte kömür ve çilek üretimindeki artış, deniz ve kara taşımacılığında sağlanan olanaklar, ilk konserve fabrikasıyla Osmanlı Çileğinin ünlenmesi, ilçemizin değer ve önemini daha da arttırmıştır. Kdz. Ereğli ülkemizin en büyük sanayii tesislerinden biri olan Demir ve Çelik Fabrikasının kurulması ve gelişen yan sanayinin yanı sıra, bugünkü ekonomik, sosyal, kültürel gelişmişlikle birlikte ülkemizde önemli çağdaş kentler arasına girmiştir.

Tarihte yaşanılan başarılarla ülkemizde önemli bir yere sahip ilçe konumunda olan Kdz. Ereğli’nin daha da gelişmesi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımızın 99. Kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum."