Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Türk Kızılay’ı Şubesi ziyaret etti, katıldığı kan toplama kampanyasında ise bağışta bulundu.
Çorumluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ile birlikte Türk Kızılay’ı Karadeniz Ereğli Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Yaşar Ciğer, ziyarette yaptığı konuşmada, şube faaliyetlerini anlattığı Kaymakam Çorumluoğlu’na mini brifing verdi. Kovid-19 sürecinde yapılan nakdi yardımların 272 bin 400 lira olduğunu anlatan Ciğer, şöyle dedi: "Pandemi döneminde yaptığımız çalışmalar kapsamında 681 kişiye 400’er lira toplamda 272 bin 400 lira nakdi yardım yaptık. Yaklaşık bin aileye da gıda yardımında bulunduk. Bu, Kızılay’ın şube döneminde 9 bin lirayı geçmeyen bir bütçe bu sene 350-400 bine kadar geldi."

"TAKDİR EDİYORUM"
Çorumluoğlu ise Kızılay şubesinin özellikle pandemi döneminde ortaya koyduğu aktif çalışmayı takdir ile karşıladığını belirterek şunları söyledi: “Bu proaktif yaklaşımınızı ben takdir ettim. Çorbada herkesin tuzu olacaktır. Bazen bir ihtiyaç olan en ufak bir tek bile hayat kurtarabiliyor. Bu açıdan 300 bini geçti dediniz; mesela bizim sadece ailelere dağıttığımız 1000’er liralık yardım eki para ile 13 trilyondur. 13 trilyonun yanında 300 bin düşük mü? Evet düşük ama burada herkesin karınca kararınca bir şey yapması önemli. Kızılay’ı bu açıdan takdir ettim. Bir de; bu arkadaşlarımızın (Kızılay Yönetimi) katkıları ile yapıldı. Bunda devle katkısı yok.” 
AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ise Kızılay’a yapılan desteklerden söz ederek şube yönetimine başarı dileklerini iletti. 

KAN VERDİLER
Düzenli bağışçı oldukları bilinen Çorumluoğlu ve Çakır, ziyaretin andından Devrim Bulvarı üzerinde konuşlandırılan Kızılay kan toplama otobüsüne geçtiler. Burada yapılan ön muayene ve sözlü soruların ardından bağışta bulunan Çorumluoğlu, kan vermenin önemini hatırlattı.