23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak il genelinde de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlanırken yağış nedeniyle törenler sönük geçti.

 

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği önündeki ilk tören Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törenin ardından Vali Erdal Ata makamını Yeşiltepe İlköğretim Okulu öğrencisi Yağmur Bostancı'ya bıraktı. Zonguldak ile ilgili düşüncelerini gazetecilere açıklayan Bostancı’ya Vali Ata hediye verdi. Yağış ne-deniyle Canpolat Pamay Spor Salonunda gerçekleştirilen ikinci törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, ''Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ideallerini hayata geçir-mek için var gücümüzle çalışmalıyız. Milletimizin en değerli varlıkları çocuklarımız barışın ve kardeşliğin temsilcileri aydınlık yarınlarımızın teminatıdır” dedi. Okullar arası gerçekleştirilen re-sim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol ekipleri tarafından verildi.

 

EREĞLİ

Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk tören sona erdi. Havanın yağışlı olması nedeniyle sahil güzergahında düzenlenecek olan etkinlikler Atatürk Kültür Merkezine alındı. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu’nun hazırladığı programa Kaymakam Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, protokol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, “89 Yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan Meclisimiz destansı mücadele sonucunda direnişi başarıya ulaştırarak Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır. Kurtuluş mücadelesini yürüten, daha demokratik bir yaşam için inkılaplar yapan ve ülkemizin geleceği için kararlar veren bir Meclise sahip olduğumuz için gururluyuz” dedi.

Çeşitli etkinliklerin ardından 23 Nisan bayramı nedeniyle okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeler verildi. 

 

ALAPLI’DAKİ KUTLAMALAR

 

Şehir merkezinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, yağmur nedeni ile Kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.  Kapalı spor salonunda düzenlen kutlamalarda Alaplı Kaymakamı Aydın Memük Jandarma Komutan Üstğm. Hasan Şahin ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu halkın bayramını kutlayarak öğrencilerin sergilediği oyun ve gösterileri izlendi.  Halk oyunları gösterileri ile renk katılan kutlama etkinliklerine hafta nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasına dereceye girenlere ödülleri verildi.