Geçmişten bugüne kadar Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin valilik caddesinde kutlanmasına alışkın olan halkın, kutlamaların stadyumda yapılmasını eleştirdiklerini vurgulayan Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, "Eğitim İş olarak amacımız halk ile bütünleşen cadde yerinin değiştirilmemesini hatırlatmak ve bayram komitesini uyararak Cumhuriyet Bayramına laik etkinliğin yapılmasında yardımcı olmaktır" dedi.

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada geçen yıl stadyumda kutlanılan Cumhuriyet Bayramı etkinliğinin öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından eleştirildiğini hatırlatarak, Cumhuriyet Bayramının valilik önündeki caddede kutlanması gerektiğini belirtti.
Kahveci, halkın Cumhuriyet Bayramına iştirak ettiği yerin ve bugüne kadar sürekli kutlanılan valilik caddesinde kutlanmasına alıştığını vurgulayarak, kutlamalar için stadyuma gitmenin ne kadar doğru olup olmadığını eleştiren açıklamasında şunları kaydetti:
"Geçen yıl stadyumda kutlanılan Cumhuriyet Bayramı etkinliğinin öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından eleştirilmişti. Stadyuma velilerin gelmemesi, öğrencileri getirmedeki problemler, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaç gidermedeki sıkıntılar vb. sorunlar nedeniyle olumsuz izlenimler bırakmıştır. Cumhuriyet Bayramı'nı Ulu Önder Atatürk halka hediye etmiştir. Halkın da Cumhuriyet Bayramına işti
rak ettiği yer ise ve daha önceden beri bilinen ve devamlı kutlanılan valilik caddesidir. Halk buraya alışmakla beraber bayramı burada izlemeyi bir nevi içinde olmaktan hoşlanmaktadır. Böyle bir durum varken stadyuma gitmek ne kadar doğru olur? Sorun Gazeteciler Cemiyeti ve Maden Mühendisleri caddesindeki öğrencilerin görmesini veya duymasını sağlamaksa eğer çözüm yolu bulunması çok zor mu dur? Bu noktalara seslendirme cihazı ve mümkün olabilinirse görüntülü ekran koyarak izletilmesi sağlanamaz mı? Görüntülü ekran olmazsa dahi işitme cihazı konularak bayram etkinliği konuşmaları duyulması sağlanamaz mı? Kutlama etkinliğinin motorize gücü milli eğitim okulları olmakla beraber diğer kamu kuruluşları da iştirak etmelidir. Cumhuriyet bayramı sadece milli eğitim bakanlığına ait bir bayram değildir. Bu bayrama diğer bakanlık personelleri temsili olarak katılarak Cumhuriyete bağlılıklarını ifade etmeli, tören kortejinde başta tüm okullar, dernekler, kamu görevlileri, işçiler, gaziler, şehit aileleri, askerler ve diğer kuruluşlar yer aldıktan sonra protokol önünden geçilmesi, resmi araçların gösterisi ve esnaflara ait taşıtların geçişi (esnaf arabalarından halka şeker, çikolata, poşette sandviç vb atılması) neşe coşku katacaktır. Eğitim İş olarak amacımız halk ile bütünleşen cadde yerinin değiştirilmemesini hatırlatmak ve bayram komitesini uyararak Cumhuriyet Bayramına laik etkinliğin yapılmasında yardımcı olmaktır."