CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu seçim çalışmaları kapsamında Devrek'e bağlı Çaydeğirmeni'nde ziyaretlerde bulundu.

Çaydeğirmeni'nde bölge sakinlerini ve esnafı ziyaret ederek ülkenin 13 yılda geldiği durumu anlatan Turpcu, halktan sorunların çözümü için Cumhuriyet Halk Partisine destek vermelerini istedi.

Yaptığı ziyaretlerde bu seçimlerde emeklilerden daha fazla destek beklediklerini özellikle vurgulayan Turpcu, iki maaş ikramiye konusunda kendilerine kaynak soranlara "kasayı açtırdıklarını" ifade ederek, bunun aynı zamanda CHP'nin ülke gerçeklerine ışık tutan projelerinin tutarlılığını da ortaya koyduğunu belirtti.

Esnaf ziyaretinin ardından pazar yerini de ziyaret eden Turpcu, burada halkın sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşların özellikle yoksulluk ve göç nedeniyle şikayetlerini dile getirdikleri gözlenen sohbetlerde Turpcu, bunun çözümü için tek adresin CHP olduğunu söyledi.

Turpcu, CHP'nin programlarının ve  projelerinin ülkemize ekonomik refahı, emeğin hakkını, eşit ve adil hak dağılımını getirip işsizliği, yoksulluğu, eşitsizliği ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Bildiğiniz üzere partimiz 1 Kasım seçim bildirgesini gençlerimize adadı. Gençlerimizin eğitim ve eğitim sürecinde yaşadıkları burs ve yurt gibi sorunları çözeceğiz. Eğitimleri sonrasında ise istihdam sorunlarını çözeceğiz. Gençlerimizin geleceği için , onların aydınlık yarını için gençleri en çok düşünen partiye destek vermenizi istiyoruz.

Zonguldak yakın zamanda terör nedeniyle evlatlarını toprağa vermiş bunun acısını yaşayan bir şehir. Ancak görüyoruz ki, Şehit yakınları ve gaziler kendi dertlerini anlatacak makam bulamıyorlar. Bununla ilgili Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Bununla ilgili Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu oluşturulup bu kurulu doğrudan Başbakanlığa bağlanacak. Gaziler ve şehit yakınları herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Başbakanlığa bağlı bu kurula başvurarak sorunlarını çözecekler. Gaziler ve şehit yakınları, milletvekilleri hangi sağlık haklarından yararlanıyorlarsa aynı haklardan yararlanacaklar.

Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz esnafımız çaresi durumda ayakta kalma çabası veriyor. Esnafımızı sağlayacağımız destek ve teşviklerle yeniden ayağa kaldıracağız.

Biz Gençlerin,esnafın, çiftçinin, emeklinin, taşeron işçinin, öğretmenlerin kısaca toplumum her kesiminin sorunlarını çözmek için sizlerden destek istiyoruz. Bütün kalbimle inanarak söylüyorum ki, 1 Kasım’da yeni bir başlangıç yapacağız, yeni bir sayfa açacağız. Bu ülkenin kaynaklarını, insanlarımızın hayat kalitesini ve refahını yükseltmek için kullanacağız. Artık Türkiye’nin sorunlarını çözme zamanıdır. Biz buna CHP olarak talibiz.  Türkiye’nin sorunlarını, halkın sorunlarını çözebilecek tek parti CHP’dir. Bunun için sizlerden yetki vermenizi istiyoruz. Bunu artık herkes biliyor ki,Türkiye’nin yeni bir başlangıca ve huzura ihtiyacı var. “