Üçköy mevkisindeki çop toplama ve taşıma tesisinden sızdığı öne sürülen atıklarla kirlendiği iddia edilen su kaptaşının tüm kirlenmelere açık olması ve bu nedenle de bu hattan su alan vatandaşların büyük bir tehlike ile karşıya bulunmaları yetkilileri de endişelendiriyor.

Kdz. Ereğli, Alaplı ve çevresinin çöplerinin toplanıp, tırlarla Zonguldak'a aktarıldığı Üçköy mevkisindeki tesisten çöp sularının sızdığı alandan Gökçeler Belediyesi kurulmadan önce özel hat çeken beldenin Açıkhava Mahallesi sakinleri, suyumuz kirlenmeye başladı şikayetlerinde bulunmuşlardı. Kdz. Ereğli Sağlık Grup Başkanlığı'nın aldığı tahlillerin kirli çıkması üzerine konu Gökçeler Belediyesi'ne bildirilince, belediye özel çekilmiş bulunan hattan su kullananları suyu içmeyin ve kullanmayın anonslarıyla uyarmıştı.

ZORÇEP Encümen üyesi ve Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nun da olay yerine gidip inceleme yaptığı bu alanda suyun alındığı noktada çöp tesisinden sızan suların sızmasının önlendiğine dair tespitler yapılırken, Çimenoğlu da açık kaynaktan su alınıp içilmesi sağlıklı değil. Çöp suları sızmasa bile havandan asit yağar, hayvan ölüsü bu su kaynağının içine düşer ve insanların sağlığı tehlike altında kalır. Belediyenin bulunduğu alanlarda su klorlanmadan asla içilmemelidir açıklamasını yapmıştı.
Gökçeler Belediyesi'ne bağlı Açıkhava Mahallesi'nin bu su kaynağını belediyeye devir ederek klorlanması gerektiği yolunda ilçe Sağlık Grup Başkanlığının bir çalışma başlattığı ve bu konuda hem belediye ve hem de mahalle muhtarlığının olası bir salgın hastalık konusunda sorumlu olacaklarının bildiriminde bulunacağı öğrenildi. 
Mahalle sakinlerinin belediyeye başvurarak suyun klorlanması konusunda ısrarcı olması bekleniyor.