AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Şehit aileleri derneğini ziyaret ederek, çözüm süreci hakkında bilgi verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, beraberinde AK Parti Kdz.Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdöven'i ziyaret etti.
Candan, çözüm süreciyle ilgili bilgilendirme yapmak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek; Bu kavganın sonu yok, ülkemizi terör belasından kurtarmak için bir yola çıktık. Bütün hemşerilerime ve sizlere tüm AK Parti kadroları olarak şunu söylemek istiyorum. Bu süreci şehidimizin, milletimizin boynunu aşağıya düşürmeden sürdüreceğiz. Allah şahidimiz, Milliyetçilikse, MHP'den daha milliyetçiyiz. Artık, bu terör belasını ülke gündeminden çıkarmak istiyoruz. Artık analar ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin istiyoruz. Tek derdimiz bu. Bu ülkenin başbakanına, AK Parti kadrolarına güvenin dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdöven de, çözüm sürecinde kamuoyundan bir şey gizlenmemesini istediklerini belirterek Bizim Kürt kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Allah çıktığınız bu yolda muvaffak etsin. İnşallah analar ağlamaz. Birtek isteğimiz ölçüler aşırıya kaçmadan, kamuoyu iyi aydınlatılmalı, bu süreçte milletten bir şey gizlenmemeli dedi.
Ereğli'nin 31 şehidi bulunduğunu anlatan Demirdöven, hükümetin çıkardığı yeni yasa ile 7 kişinin daha statü aldığını kaydederek 31 şehidimizin yanında, şehit sayılmayan 11 vatandaşımız daha vardı. Hükümetin yeni çıkardığı yasa ile 7 kişi daha şehit statüsü aldı. Şimdi bu insanların aileleri en azından onurlu geziyor. Kdz.Ereğli adına üzülerek söylemek istiyorum, Türkiye genelinde derneğine ilgisiz kalan başka bir yer yok. 2 odalı bir yer konusunda sizden destek istiyoruz. Ayrıca, Ereğli sahilinde bir şehitlik anıtı istiyoruz. Mezarlıklarda şehitlik mezarımız yok, bu konularda destek istiyoruz diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır'a, şehit ailelerinin yaşadığı yer sorununun çözülmesi için talimat verdi.
Demirdöven, Prof.Dr.Candan ve Çakır'a, Ereğlili şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı resim çerçevesi hediye etti.