Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi gören 375 öğrencinin gerçekleştirdiği 75 projenin grup başkan ve danışmanlarına, törenle teşekkür belgesi verildi.

Ereğli Eğitim Fakültesi'nde topluma hizmet uygulamaları dersi gören 375 öğrenci tarafından toplumun güncel sorunlarını belirlemeye ve çözüm üretmeye yönelik gerçekleşen 75 proje tanıtıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleşen tanıtım programına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak 3. Jandarma Er. Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksek okul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı
Programda, uygulamaya geçen projelerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi sunuldu. Sunumun ardından tek tek sahneye davet edilen proje danışmanlarına ve grup başkanlarına teşekkür belgesi verildi. Proje danışmanları belgelerini Rektör Özer'den alırken, öğrenciler ise belgelerini 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın elinden aldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Özer, programda yaptığı konuşmada, uygulamadaki amacının öğrencilerin topluma karşılıksız hizmet etme anlayışını geliştirmek olduğunu belirtti. Özer, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ile bir birey olarak içinde yaşanılan topluma, kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda, karşılıksız hizmet etme anlayışını geliştirmek amaçlanmaktadır. Topluma hizmet uygulamaları öğretmen adaylarının sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemekte ve toplum içinde sağlıklı iletişimi sağlamaya yardımcı olmaktadır. Sivil toplumun gücüne inanan ve bu gücü gelişmenin en önemli dinamiği olarak gören fakültemiz, çok sayıda sosyal sorumluluk projesini bir arada yürüttü ve yürütmeye devam etmektedir. Bu anlamda teşekkürlerin en büyüğü üniversitemizin gözbebeği öğrencilerimizindir. Cumhuriyetin öğretmenlerini yetiştiren Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar'a ve bu projede yer alan tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederim" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem de öğrenciler, öğretim üyeleri ve Rektör Özer'e teşekkür etti. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise bir askerlik hikayesi anlattı. Bektaş şöyle konuştu: Askerin biri vurulur. Diğeri, arkadaşının yanına gitmek için komutanından izin ister. Komutanı, 'Arkadaşın ölmüştür. Sen de vurulacaksın, gitme' der. Askerin ısrarı üzerine, izin verir. Asker, gider, bir süre sonra geri döner. Komutanı, yaralı askerin ölüp ölmediğini sorar. Asker ise 'ölmüş komutanım' der. Bunun üzerine komutanı, 'Niye gittin, gittiğine değdi mi?' diye sorar. Asker ise, 'Değdi komutanım. Gittiğimde ölmemişti. Bana, 'geleceğini biliyordum' dedi. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. Rektör hocam, bu yoğunluğunuza, çabalarınıza değmiş. Bu çocuklara, topluma değer hocam.


Davetliler ve öğrenciler, günün anısına toplu fotoğraf çekildi. Program, öğretim üyesi lokalinde düzenlenen kokteyl ile son buldu.