Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay her sorunu yerinde görüp çözüm üretmeye devam ediyor.

Yaraşlı Köyü’ne giden Kaymakam Çay 10 yıldan bu yana bakım yüzü görmeyen asma köprüye el atıp zemininin yenilenmesi için direktif verdi.

Kdz. Ereğli’de son yıllarda ilk kez kırsal kesimin sorunlarına her koşulda dikkat kesilen ve çözüm üretmede “yerinde tespit” anlamında harekete geçen Kaymakam İbrahim Çay, kırsal kesimdeki “inceleme-araştırma-dinleme ve sorunları çözümleme” noktasında bütünleştirdiği ziyaretlerine bu kez Yaraşlı Yörük Köyü’nde devam etti.
Yaraşlı Yörük Köyü Muhtarı İsmail İşgören ve köylüler tarafından karşılanan Kaymakam Çay ve beraberindeki; İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, Orman İşletme Şefi Cihan Bekmezci ile birlikte incelemeler yaptı.
Zonguldak’ın eski valilerinden İsmet Metin döneminde yapılan ve Yaraşlı Yörük Köyü’ndeki Yaraşlı ile Yörük mahallelerini birbirine bağlayan 76 metre boyundaki yayaların karşıya gidip gelebilmeleri için yapılan asma köprünün zemininde meydana gelen bozulmaları inceleyen Kaymakam ve beraberindekiler çözüm konusunda görüş alış verişinde bulundular. Kaymakam Çay, asma köprünün çürüyen zemininin meşe ağacı ile değiştirilmesi konusundaki talepleri değerlendirdiği ve gerekli direktifleri vererek, olası tehlikelerden vatandaşları korumak için bir an önce harekete geçilmesini istedi. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından temin edilecek olan yaklaşık 20 metre küp meşe kerestesi ile değiştirilecek olan asma köprünün zemini, böylelikle 10 yıl sonra yenilenmiş olacak.
Köprünün zemini devlet-vatandaş işbirliği çerçevesinde yenilenirken, yenilenmenin işçiliğini ise köy halkı kendisi yaparak bu hizmete katkı verecek.

Kaymakam Çay köy muhtarı ve vatandaşlara 76 metre boyundaki köprünün zemininde yenilenme sözünü verdi.