Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, gazeteniz Önder'i ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü.

Arslan, ziyarette yaptığı açıklamasında, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlarla birlikte basın sektöründe de ciddi güçlükler yaşanmakta olduğuna değinerek şu ifadelere yer verdi:

"Bu güçlüklerin aşılabilmesi ve mesleğimizin yürütmekte olduğu kamu hizmetini devamı için alınabilecek tedbirler konusunda gerek Basın İlan Kurumu Genel Kurulu nezdinde gerekse Ankara'da ilgili kurumlar nezdinde çözüme dönük çalışmalarımızı yürütüyoruz. Anadolu basını yerel demokrasinin hayata geçmesinin en önemli dayanak noktaları arasında yer almaktadır. Önümüzde bulunan mahalli idareler seçimlerinde de bu fonksiyonunu sağlıklı bir şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Meslektaşlarımız ile sahadaki problemleri tespit etmek ve çözüm yolları üzerinde müzakerelerde bulunmak üzere batı, orta ve doğu Karadeniz'de ziyaretler yapmaktayız"