Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı Balıkçı Barınağının dolması nedeniyle giriş ve çıkışların yapılamadığına dönük şikayetlerle ilgili yaptığı açıklamada, çözüm konusunda çalıştıklarını ve sonuca ulaşacak adımları attıklarını bildirdi.


Çaturoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


HASSASİYETLİ TAKİP

“Balıkçı barınağının içinin kum ile dolması nedeniyle bir süredir balıkçı gemi ve teknelerinin barınağa girmekte zorlandıkları ya da barınağa hiç giremedikleri gerek Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileri gerekse kamuoyunca tarafımıza iletilmiştir. Konuyu öteden beri hassasiyetle takip ediyoruz.

Bununla alakalı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz ile müteaddit defalar görüştük. Genel Müdürümüz talebimize olumlu yaklaştı.


BEDELSİZ YAPILMA ÇABASI


Tabi burada bir kısım sıkıntılar var. Bir defa tarama gemisi sayısı az. İkincisi tarama esnasında oluşacak maliyetin bakanlığın almış olduğu karar gereği kooperatifçe ödenmesi gerekiyor. Hâlbuki oluşacak bu maliyetin bırakın tamamını, bir kısmını bile ödemelerinin mümkün olmadığı bizzat kooperatif yöneticiler tarafından ifade edilmektedir. Biz buna rağmen taramanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bedelsiz yapılmasıyla ilgili çaba sarf ediyoruz.

YÖNETMELİK HÜKÜMLERİ DEVREYE GİRER

Peki, bu olmadığı takdirde konu çözümsüz mü kalacak. Hayır, değil. Burada Balıkçı Barınağı Yönetmeliği hükümleri devreye giriyor. Böyle bir durumda yönetmelik ¨…bu bakanlıkça belirlenen esaslarda yapılacak taramadan çıkacak kum ve diğer malzemelerin Maliye Bakanlığınca belirlenen bedeli esas alınarak, tarama işleri öncelikle barınak işletmecisine veya diğer gerçek ve tüzel kişilere Maliye Bakanlığı tarafından izin verilerek yaptırılır¨ demektedir. Geldiğimiz bu noktada artık bu konuda bizi sonuca ulaştıracak adımları süratle atıyoruz.”