Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer Demirel yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayın Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan gazetecilere haftaya Gazi Ortaokulu'nun lehine bir açıklama gelecektir bunu bekliyoruz demiş öncelikle kendisine olayın arkasında durduğu için çok teşekkür ediyorum. Ben de sabahtan beri vekillerim ile birlikte görüşme yaptım Hamdi Uçar ve Polat  Türkmen ile. Gidişatın bizim lehimize olduğunun açıklamasını yaptı bize yarın dedi orada olacağım yine görüşürüz dedi. Uçar'ın, önümüzdeki hafta bakan yardımcısı ile bir görüşmesi varmış. Normalde okulun Gazi Ortaokulu'nun hakkı olduğu yönünde görüşmelerini zaten yapmış Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nun etüt çalışmalarının yapılacağını ileriki tarihlerde belki diyorum net bir şey yok ilkokul öğrencilerinde aşağıda bizimle tekli sistemle eğitim görebileceklerinin söylemi de gerçekleşti. Yaptığımız görüşmede Polat bey de aynı şekilde Vali bey ile görüşme yaptığını Milli Eğitim Müdürü vekili ile görüşme yaptığını gelişmelerin bizim lehimize olduğunu okulun kesinlikle sizin hakkınızdır dediğini de buradan dile getirmek istiyorum. Okul Gazinin diyor öğrencileri içindeyken Gazi Ortaokulu olarak yıkılıp yerine Gazi Ortaokulu yapılıp size alınacaksınız dediyse bu süreç bu şekilde işlemeli Gazi Ortaokulu'nun öğrencileri de aşağıda eğitim ve öğretimlerine devam etmelidir. Diğer okullarda diyor bir kalabalık varsa diyor sınıflarda diye bir kabarıklık bir şişkinlik varsa diyor oradaki öğrenciler de diyor alınır 700 kişilik mi diyor oraya mı dolduracaksın 700 kişilik bir oradan aldığın öğrencilerle oradaki diyor mevcut sayıyı arttırabiliriz. Bu şekilde bir açıklama bir görüşmelerimiz yapıldı. Ben buradan 2 vekilime çok teşekkür ediyorum. Yarın burada olduğunda Hamdi bey ile görüşeceğiz. Pazartesine sanıyorum net bir cevap alacağız. Geçeceğimiz tarihte netleşecek durumu durumdayız teşekkür ediyorum" dedi.

"MİTHATPAŞA GAZİ ORTAOKULU'NUN KARDEŞ OKULUDUR"

Öğrenci vekili Bahar Doğramacı ise; "Mithatpaşa ilkokulu öğretmen arkadaşlarımızla dün yaptığımız görüşmelerde bizlere sistemle olduğunu dile getirdiler. Bizler zaten bu süreç uzadıkça her iki tarafın velilerin de karşı karşıya geldiğini defalarca dile getirdik. Sitemlerinin sebebi de Mithatpaşa ilkokulu bizler kötülüyor muşuz. Arkadaşlar bizden hiçbir cümlemize Mithatpaşa ilkokulunda kötüleyici cümleler kullandık ama kulamadık. Mithatpaşa ben de her iki tarafın velisi olarak şunu söylemeliyim ki, Mithatpaşa Gazi ortaokulu'nun kardeş okuludur. Bizler sadece misafir olduğumuz Mithatpaşa'da Mithatpaşa ilkokulunda Gazi Ortaokulunun eğitim süreci içerisinde yaşadığı sıkıntıları dile getirmek adına Mithatpaşa ilkokulunu zigrettik. Mithatpaşa bizim kardeş okulumuzdur. Mithatpaşa da aynı şekilde savunulması gereken bir durum olduğu takdirde bizler gene onların yanında olacağız. Bizleri ekranları başında çekirdek çitleyerek magazin izler gibi izleyen arkadaşlar değil Mithatpaşa'nında Gazi ortaokulunda gerçek sahipleri olarak onlar için de direniş göstereceğiz" dedi.

"SIRA AYAĞIMA DÜŞTÜ"

Bir öğrenci ise; "Okulda ayağıma sıra düştü. Ayağım şişti o zaman buz koymuşlardı. Hala acıyor.Ben yeni okulumu yeni sıralarını istiyorum "dedi.