Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Köprübaşı Kavşağı'nda yapılan üst geçit köprüsünün yer tespitinin yapıldığını açıkladı.

 

İlçeye bağlı İstasyon Mahallesi Köprübaşı Kavşağı'nda bir süre önce yapımına başlanan üst geçit köprüsü çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Köprübaşı Kavşağı'nda yaşanan ölümcül kazalar nedeniyle Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü nezdinde üst geçit yapılması için önceki yıllarda başvuruda bulunduklarını belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce 10 Haziran 2011 tarihinde Karabük, Bartın ve Çaycuma'da uygulanmak üzere 3 adet üst geçit ihalesi yapılmıştır. Konu ihale aşamasından sonra da Belediyemizce takip edilerek, üst geçit imalatının yapılması sağlanmıştır dedi.

Bazı vatandaşların eleştirilerini saygıyla karşıladığını belirten Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçemizde yapılan üst geçidin yerini Karayolları resmi yetkilileri tespit etti. Yasa gereği kavşaklara uzaklığı 200 metre ve ötesinde olması gerekiyor. Belediyemizden sadece uygulama ile ilgili yardım talepleri oldu. Kavşak trafiği ileriki yıllarda arttıkça vatandaşlarımızı ve yayalarımızı tehlikeye atamayız. Vatandaşlarımız zamanla üst geçitten geçmeye alışacaklardır. Yapılan iş tamamen kanun ve yasalara uygundur dedi.