Alaplı Çok Programlı Lisesi 2008/2009 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Alaplı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen muhteşem törenle yapıldı.  
Görkemli törene Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Tektaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Uysal, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri,  öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.  
2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan toplam 114 öğrenci müzik eşliğinde sahneye davet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Cevat Çevik, öğrencilere, velilere ve gençlere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Okulumuz 1995 yılında çok kıt imkânlarla eğitim ve öğretime açıldı. Bünyesinde Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü, İmam Hatip Lisesi Bölümü ve Kız meslek Lisesi Giyim Bölümü bulunmaktaydı. Eğitim araç ve gereci olarak oldukça mağdur durumdan bugün eğitim malzemesi bakımından çoğu ihtiyaçları karşılanmış bir duruma gelmiş bulunuyoruz. Okul binamızı bize tahsis ederek bizlerden yardımlarını esirgemeyen Alaplı Dini Müesseseleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetim kuruluna ve üyelerine şükranlarımı arz ederim. Bu yıl,  sosyal ve kültürel faaliyetlerde, ulusal ve uluslar arası projelerde ve eğitim sahalarında büyük başarılara imza attık. Başarımızda emeği geçen Değerli Alaplı esnaflarına şükranlarımı sunarım. Öğrenci sayımız her geçen gün artarak okulumuzun derslik sayısı yetersiz hale gelmiştir. Yeni bir okul binası ÇPL için kaçınılmaz olmuştur."

114 ÖĞRENCİ
HAYATA MERHABA DEDİ
Çevik, velilere seslenerek, "Liselerin 4 yıla çıkmasından dolayı geçen yıl sadece İHL'den, 7 öğrenci mezun etmiştik. Bu sene İmam Hatip Lisesinden 10, Ticaret Meslek Lisesinden 30, Genel Liseden 74 Olmak üzere toplam 114 öğrenci mezun etmekteyiz. Sevgili öğrenciler, okulumuzda bilginiz ve birikiminiz yıldan yıla arttı.  'Çok programlı lisenin çok değerli öğrencileri'. Siz bu hitabı çok sevdiniz. İleride güzel yerlerde sizleri görmek tek beklentimizdi bizim için. Sizin bunu çok iyi bildiğinizi mutlulukla görüyorum.
Çocuklarımızın bu mutlu gününde onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar sizleri hiç utandırmadılar. Bu okulda gösterdikleri disiplinli, ahlaklı ve başarılı duruşlarını ileride de göstereceklerdir. Çünkü onlar çok programlı lise öğrencileridir. Onları engelleyen değil destekleyen olunuz" dedi.   
Okul müdürü Cevat Çevik, okula maddi ve manevi destek veren iş adamlarına plaketlerini sunarak, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında sosyal ve sportif faaliyetlerde okulu başarıyla temsil etmiş öğrencilere başarı belgeleri verildi.
2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı mezunları adına Şuheda Bozkurt bir konuşma yaptı. Okulun yeni mezunları önümüzdeki yıl mezun olacak öğrencilere bayrak ve flama tesliminde bulundu. ÇPL'nin bölüm birincileri isimlerini kütüğe çakarak mezuniyet pastasını kestiler. Etkinlikler çerçevesinde okulun kolbastı ekibi küçük bir gösteri yaparak davetlileri eğlendirdi. Töreni bitiminde okuldan mezun olacak toplam 114 öğrenci kepleri havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.