Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından öğrencilere yönelik Üniversite tanıtım ve moral gezisi düzenlendi. Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Mutlu Erdur, Muhasebe ve öğretmenler Sevgi Irmalı, Gülten Sözer, Gökhan Şen, Orçin Akyün ve öğrencilerin katılımıyla Üniversite tanıtım ve moral gezisi düzenlendi. Gezi ile ilgili bilgiler veren Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Mutlu Erdur, ”Öğrencilerimizin bir üst öğrenimi yerinde görebilmeleri amacıyla okulumuz muhasebe bölümü öğrencileriyle İstanbul Üniversitesine gezi düzenledik.
Öğrencilerimize ilk olarak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Halkla İlişkiler bölümü tarafından okul hakkında genel bir bilgilendirme ve okulun öğrencilere sağladığı ayrıcalık ve olanakları hakkında bilgiler verildi. Daha sonra okulun İktisat Fakültesi Bölümü Hukuk Fakültesi Bölümü ile tüm öğrencilerinin faydalandığı kütüphane yemek dinlenme salonu gibi bölümleri gezdirildi.
Son olarak okulun tarihçesi hakkında öğrencilerimizin bilgilendirilmesiyle Üniversite gezimiz son buldu. Öğrencilerimizle ayrıca Panorama 1453 Fetih müzesini gezdik. Müze gezimiz öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti. Düzenlediğimiz gezi hem bizler hem de öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçti” diye konuştu.