AKP Zonguldak Milletvekili adayı Ercan Candan, Alaplı’da faaliyet gösteren Birlik Makine ve ALPTAŞ Metal’ i ziyaret etti.

AKP Zonguldak Milletvekili Adayı Ercan Candan, beraberinde Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Belediye Meclis üyesi Mehmet Yaman ve parti yöneticileri ile birlikte Birlik Makine ve ALPTAŞ Metal’i ziyaret etti.
İlk olarak Birlik Makine’yi ziyaret eden Candan, Yönetim Kurulu başkanları Muhammer ve Aydın Semerci ile görüştü. Ercan Candan ile 19 yıllık bir arkadaşlıklarının olduğunu kaydeden Semerci, “Ticarete başlattığımız gün ilk komşumuz Asım ve Ercan Candan hocalarımızdı.  19 sene sonra yine yan yanayız. Dostluğumuz ve arkadaşlığımız hiç eksilmedi. İlk o patates yediğimiz günler ve döküm taşıdığımız günlerdeki samimiyeti hala içimizde taşıyoruz. Ercan Candan hocamız Milletvekili adaylığı sürecinde sonsuz başarılar diliyorum” diye konuştu.
Candan ise konuşmasında, “Muharrem Semerci ile bizim dostluğumuz yaklaşık 19 sene öncesine dayanıyor. O zamanlar her şeye sıfırdan başlamıştık. Gecen süre şunu gösterdi ki dostluk birçok şeyin önüne geçiyor. Ben Ereğli’ye ne zaman geldiysem Alaplı’ya girdiğimde buraya uğramak için elimden geleni yapmışımdır. Buradakiler bizim ağabeyimiz, kardeşimiz Birlik Makine adı altında hakikaten bir birliktelik oluştu. Birlik Makine’nın Alaplı’ya ve Türkiye’ye olan faydasını buranın hiçbir zaman yadsıyamayız. 19 yıl önce küçücük bir yer olan fabrika bu gün Türkiye’nin katma değer yarattığını görmek beni çok mutlu ediyor”  dedi. Daha sonra Candan, fabrikanın içini gezerek yetkilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Birlik Makine’dan ayrılan Candan ve beraberindekiler daha sonra, ALPTAŞ Metal Fabrikasına geçti. Burada Şirket yöneticileri Nurettin ve Erol Bozkurt ile görüşen Candan, fabrika için gezerek çalışmaları hakkında kısa bilgiler aldı.