AKP Zonguldak Milletvekili adayı Prof. Ercan Candan, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Esnaf ziyaretini gerçekleştiren Candan’a festival için zorla toplanan paralar anlatıldı.

 

AKP Kdz.Ereğli İlçe Seçim İşleri Başkanı Celal Yıldız konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında aynen şu görüşlere yer verdi:

 

12 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala Ak Parti çalışma temposunu artırdığı gibi, sokaktaki vatandaşların ilgisi de her geçen gün artan bir ivme ile devam ediyor.

Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı ve Milletvekili Adayı Prof. Ercan Candan bugün Ereğli sokaklarındaydılar. Çarşı merkezinde esnafları ziyaret eden Ercan Candan ve beraberindekiler, eşraf ile tek tek sohbet edip sorunlarını dinlediler. Esnafın genel anlamdaki sorunu ve şikâyeti ise Kdz. Ereğli Belediyesi’nin baskıcı tutumundan oldu.

 

KANUN ÖNERGESİ VERİN ÇAĞRISI

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin esnafa büyük bir baskı yaptığını vurgulayan bir esnaf, “Ne olur milletvekili olunca şu festivallerin kaldırılması için kanun önergesi verin. Kazanamadığımız halde her yıl festival için verdiğimiz paralardan bıktık usandık. Vergimizi ödemeyip festivale katkıda bulunmak zorunda kalıyoruz. Vergimizi ödemezsek faiz işliyor, ama festivale para vermezsek ticaretimiz engelleniyor. Yeter artık, bu festivalin Ereğli’ye kazandırdığı hiçbir şey yok. Ödediğimiz paralarla bazıları göbek atıp sahnede şampanya patlatıyorlar. Oysa biz çocuklarımızın rızkını oraya ödemek zorunda kalıyoruz” dedi.

 

CANDAN DONUP KALDI!..

Belediye ve festival etkinliğinden şikâyetçi olan esnaf, gazetecilere de, “Adımı yazarsanız ben yandım. Yarın zabıta gelir bir şeyler bulur basar cezayı” dedi.

Esnafın bu şikâyeti karşısında Milletvekili adayı Prof Ercan Candan da adeta donup kaldı. Ercan Candan daha sonra Grand Otel yanında vatandaşlarla sohbet etti ve dertlerini dinledi. Candan, aynı gün Ç.Apatay Bulvarındaki esnafı da ziyaret etti.

 

AİLESİ YALNIZ BIRAKMADI

Birçok esnaf Ercan Candan ve Ak Parti yöneticilerine, “Biraz daha gayret. 4 milletvekilini yakaladınız gibi görünüyor” yorumunu yaptılar. Bu arada, Ercan Candan’ı çalışmaları sırasında eşi ve oğlu da yalnız bırakmadı.

Öte yandan, Candan sokaklarda gezerken birçok vatandaş yolunu keserek milletvekilliğini şimdiden kutladı ve destekçi olduklarını söylediler.