Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, diyabet diyaliz ve kronik hastalarının çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Çetin Terzioğlu, dernek olarak hastalarının soranlarına çözüm bulabilmek için çaba harcadıklarını belirtti. Danıştay kararının ardından şeker hastalarının kullandığı şeker ölçüm cihazı ve çubuklarının bedelinin devlet tarafından ödeneceğini belirten Terzioğlu, “Diyabet hastalarımız öncelikle geleceğe umutlu bakmamaktadır. Kız çocuklarımız okumaktan kaçınıyor. Okul bitiminde işe müracaat ettiğinde siz sakatsınız işe alamayız deniliyor ve işe alınmıyor. Öğrencilerimiz madem sakatız sakatlıktan işe girelim dedikleri zaman sakatlık için işe müracaat ediyorlar. Sakatlık müracaatı etmenin bazı şartları olduğu için bu şartları yerine getirmek için sakatlık raporu isteniliyor. Sakatlık raporu alabilmek için sağlık kuruluna müracaat ediliyor. Sağlık kurulu diyabetli hastalara yüzde 28 ile yüzde 35 arası rapor vermektedir. Bu durum karşısında diyabetli hastalarımız ne sağlam nede sakat sayılıyor. Biz dernek olarak şimdi soruyoruz. Biz diyabet hastalar Türk vatandaşı değimliyiz. Biz hastalar kendi isteğimizle mi? diyabetli olduk, bizim günahımız nedir? Erkek çocuklarımız askere alınmıyor nedeni siz diyabetlisiniz deniliyor.
Yani sakatsın deniliyor. İşe alınmıyor. Bizler ne yapmalıyız. Sakatlıktan işe alınmıyor, sağlamlıktan işe alınmıyor. İşe alınmayan çocuklarımız ne okumak istiyor nede yaşamaktan zevk alıyor. Geleceğini göremeyen çocuklarımız hayata küsmüş yaşıyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunsun istiyoruz. Sizlerin aracılığıyla yetkililerin bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz”
dedi.