Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı meclisin ikinci bileşiminde yaptığı konuşmada, uzun süredir konuşan ancak bir türlü temeli atılamayan Eğitim Kampüsü'ne ilişkin açıklamada bulundu.

Posbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üniversite kampüsünün sorununun çözüme kavuştuğunu anlatarak, şu ifadelere yer verdi: "Üniversite kampüsünün yapılması için bütün partiler ellerinden gelen gayreti gösterdiler hepsine teşekkür ederiz. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde sorun çözüldü.

PROJELER HAZIRLANDI, HERŞEY BİTTİ...

Projeler hazırlandı her şey bitti, şu anda projeler rektörlükte. Zonguldak’ta, üniversite rektörlüğünde. Orada projeler imzalandığı mühürlendiği takdirde bize gelecek, belediye olarak ben de ruhsatını keseceğim. O aşamadayız. Yani biz ruhsatı bekletmiyoruz, projenin imzalanmasını, mühürlenmesini ve rektörlükten bize gönderilmesini bekliyoruz.  Gelir gelmez imzalayacağız.

"EN GEÇ OCAK AYINDA TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK"

İki hayırsever var iki fakülte yapmak için. Her şey tamam vaziyette. Emeği geçen tüm partilere, tüm kesimlere teşekkür ediyoruz. Belediye olarak biz de tüm varlığımızı bu işe koyduk. Öyle zannediyorum Aralık ayı ortasında veya en geç ocak ayında temel atma törenini yapmış olacağız. Ereğli için çok önemli bir proje. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.