29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gönderilen kutlama mesajları şu şekilde.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan: Tarihte eşine ender rastlanan bir mücadele ve kahramanlıkla destanlaşan; mazlum milletlere de örnek olan bir süreç sonunda zafere ulaşan milli mücadelemizin tacı Cumhuriyetin ilanının, 87. yılına ulaşmış bulunuyoruz. Bugün, Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır.  Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam ediyoruz. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdürmekteyiz. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.

 

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük: Türkiye Cumhuriyetinin demokrat , hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesinin tek nedeni Yüce Atatürk’ün yapmış olduğu yeniliklerdir. Türk Ulusunun Büyük Önderinin kurduğu Cumhuriyete her zaman sahip çıkmak onu korumak ilelebet görevidir. Aziz Atatürk’ün bizlere teslim ettiği emanetlerin sonsuza değin yaşayacağına olan inancımı belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutlar Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anar saygılar sunarım”

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç: Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin , ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği savaşın sonucunda elde ettiği bir zaferdir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zaman olduğu gibi büyük önem vermeliyiz. Cumhuriyeti korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörü, barışı ve aydınlığı seçmeliyiz. Milletimize, devletimize ve demokrasiye olan inancımızı korumalıyız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 87. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü silah arkadaşlarını , kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Ereğli halkının ve üyelerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

 

 

Kdz.Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu: CUMHURİYETİN VE DEVRİMLERİN HEDEFİNİ KAVRAMIŞ OLANLAR ONU KORUMAYI VE İLERLEMEYİ HERZAMAN BAŞARACAKLARDIR. BU TOPRAKLAR VE CUMHURİYET İCİN BİNLERCE ŞEHİT VEREN TÜRK ULUSU ,“İSTİKLAL VE CUMHURİYETİNİ MUHAFAZA VE MÜDAFAA ETMEK İÇİN” DAMARLARINDAKİ ASİL KANIN GEREĞİ, BU TOPRAKLAR, BAYRAĞI VE BU BÜYÜK ULUS İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN ŞEHİT OLABİLMEKTEDİR. CUMHURİYET VE KAZANIMLARI NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUNMALI VE YAŞATILMALIDIR. CUMHURİYETİN 87. YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE. Tüm mezunlarımızın evlerinde ve işyerlerinde asacakları Türk Bayraklarımızla yedi düvel’e Ereğli’nin ve Ereğli liselinin bu ülkenin insanlarına ve topraklarına nasıl sahip çıktığını göstereceklerine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Ereğli Lisesi Mezunları ile tüm Ereğli Halkının Cumhuriyet Bayramını kutlar saygılar sunarız.

 

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu: Türk Milleti'nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Cumhuriyet başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden ve kararlılığından almıştır. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe almıştır. Bugün Türkiye hem kendi bölgesinde hem de dünya genelinde emin adımlarla kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin 87. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

 

Kdz. Ereğlili Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız: Yarın yağmur demeden soğuk demeden duyarlılığımızı ve ATA’mıza olan görevimizi yerine getirelim ve meydanları dolduralım. Bayramda Ereğli halkı’nın duyarlılığını bir kez daha bütün dünyaya duyuralım. Çoluk çocuk genç yaşlı demeden bayram kutlamasına katılalım. Bayramlarımızı öksüz yetim kutlamayalım. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, ulusal egemenlik ülküsünü en iyi ve en güvenilir biçimde uygulayan devlet şeklidir. Kurulduğu günden beri Türk ulusunun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesidir. İster içerden, ister dışarıdan gelsin; hiçbir kötü emel, bugün olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar veremeyecek ve kalbi Atatürk ve vatan sevgisiyle dolu Türk Milleti’nin eşsiz kudreti ve çelik iradesi karşısında dağılmaya mahkum olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.