Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programını belirlemek amacıyla beldedeki okul müdürleri ile toplantı yaptı. Toplantıda, öğrenci ve vatandaşların bayrama ilgisini arttırmak amacıyla yeni programlar eklenmesi kararı alındı. Kozlu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, beldede bulunan ilk, orta öğretim okulları ile lise müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Bektaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın gerçek bir bayram havasında kutlanmasını istedi. Kutlamalarda yer alan sıkıcı programların yerine öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini arttıracak yeni programlar eklenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Bektaş, Bu sene Cumhuriyet Kupası vereceğim. İster maçı talebeler yapsın, ister öğretmenlerle birlikte yapsınlar. 15'er dakika iki devre maç oynanacak. Vatandaş ordayken, bu maç yapılacak. Bunun yasak tarafı yok. Bundan sonraki kutlamalarda ise cumhuriyet kupası maçlarını bayramdan bir ay öncesin de başlatacağız. Final maçı bayramda oynanacak ve kupaları bayramda verilecek dedi. Bayram kutlamalarında 70 yıldır şiir okunduğunu belirten Başkan Bektaş, bayram kutlamalarındaki bazı geleneklerin değişmesi gerektiğini vurguladı. Belediye başkanı olarak 8 yıldır bayram kutladığını belirten Başkan Bektaş, bayram kutlamalarından hem öğrencilerin, hem öğretmenlerin hem de katılımcıların memnun olmadığını ifade etti. Cumhuriyet kupası, solist yarışması gibi gençlerin ve ailelerin bayram kutlamalarına katılımını sağlayacak etkinliklerin kutlamalara katılması gerektiğini kaydeden Bektaş, 70 senedir şiir okutuyoruz. Madem bayram yapacağız, artık rutinden çıkalım. 8 senelik belediye başkanıyım, yaptıklarımızı söylüyorum. Talebeleri diziyoruz. Sonra saygı duruşu. Daha sonra da gidiyoruz, 'uşaklar bayramınız kutlu olsun' diyoruz, onlar da 'sağ olun' diyorlar. Geliyoruz, bir de konuşma yapıyorum. Bir tane öğretmenimiz çıkıyor, günün anlam ve önemini anlatıyor. Emperyalist güçler, bilmem ne falan. Geliyor, öğrenciler, üç tane de şiir okunuyor. Hikmet de çıkar, ekibiyle, halk oyunlarını oynar. Ondan sonra da, 'hadi bakayım, yürüyün uşaklar'. Bizde öyle duruyoruz, ruh gibi. Böyle bayram olur mu? Uzayacaksa bile doğru düzgün etkinliklerle uzasın. Madem bir emek veriyoruz. Bari, bayram olsun. Bazı değişiklikler yaparsak, gençler türkü söylemeye, maç oynamaya gelirler. Toplumu daha çok katarız bu işin içine. Yoksa sorun değil. Öğretmen arkadaşlarımızın yüzde 90'ı, 'aman şu bayram bitse de tatilimize baksak' diye bir bakış açısında olduğunu biliyorum. Çünkü toplum bile böyle bakıyor. Oraya gelen insanların zaten yüzde 95'i, oraya gelen çocukların annesi, babası. Bir şeyler değiştiremezseniz, böyle gider. Bayramı bayram yapmak için bir şeyler düşünmeliyiz diye konuştu.
Bayram kutlamalarının bugüne kadar görevi yerine getirme şeklinde olduğunu söyleyen Bektaş, şöyle devam etti; Şenlik havasında olmalıdır Yoksa bu bayram değil, görevi yerine getirmedir. Ankara'dan talimatla bayram mı olur. Hadi deneyelim, denemesi bedava. 'İsteyen katılsın, istemeyen katılmasın' diyelim. Hiç kimse katılmaz. Öğrenci ve öğretmenlerin yürütülmesini istemeyen Başkan Bektaş'ın Yürüyüşlerde, çocukları yürütmeyelim. Öğretmenleri de yürütmeyelim. Öğretmenler, asker gibi geçiyorlar. Cezasından korkuyorsanız, getirin her şeyi ben imzalayayım. Bütün sorumluluğu ben üzerime alayım demesi üzerine bayram kutlamaları ile ilgili yönetmelik okundu. Yürüyüşleri zorunlu kılan yönetmelikte, okulların kuruluş tarihine aynı olması durumunda ise alfabetik sıraya göre okulların sırayla yürümesi gerektiği bile belirtilmesi üzerine ise Başkan Bektaş, Aamaaan, bunu yazan adamlara ben ne diyeyim. Başka işleri güçleri mi yok diye tepkisi dile getirirken, toplantıdaki bir öğretmen tarafından ise yönetmeliğin 12 Eylül döneminden kaldığı kaydetti.
Okul müdürlerinin de Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a büyük destek verdiği toplantıda, bu seneki 29 ekim Kutlamalarına Cumhuriyet Kupası maçı ve kupa töreni ile Türk Halk müziği konserinin eklenmesi kararı alındı.