Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kdz.Ereğli'de yürüyüş ve fener alayı düzenlendi.

 


Kdz.Ereğli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet yürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi.

Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki Türk Bayrakları ve meşaleler ile marşlar eşliğinde Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler de sivil kıyafetleri ile meşale taşıdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet bayramını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Cumhuriyet hepimizin. Cumhuriyet 78 milyon yaşayan ülkemiz insanının. Cumhuriyetimiz ve ortak değerlerimiz için 15 Temmuz darbe girişiminde, o karanlık gecede olduğu gibi bir ve beraber olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muassır medeniyetlerin ötesine geçmek için çalışmalıyız" dedi.

Yürüyüşe Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.







(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)