CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Elmas Yılmaz,AKP Kadın kolları başkanı Sayın Züleyha Arıman Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu konuşmanın tamamına bakmaksızın sosyal medya trollerinin sadece bir bölümünü cımbızlayarak oluşturmaya çalıştığı algı operasyonuna ne yazık ki kanmış ve genel başkanımızı kınayan bir açıklama yapmıştır.” Dedi.

Yılmaz açıklamasına şöyle devam etti:

Burada Genel Başkanımızın söylediği asla kadına karşı şiddeti meşrulaştıran bir şey değil toplumsal bir gerçek, bir durum tespitidir. Sizin 16 yıllık iktidarınız boyunca kadına yönelik şiddet yüzde bin dört yüz artmış ,çocuk istismarı yasalarla meşru kılınmış, sadece 2017 yılının ilk 10 ayında 240 kadın öldürülmüş ,taciz ve tecavüz olaylarında, mahkemelerde haksız tahrik indirimi uygulamaları başlamıştır .Topluma dayatmaya çalıştığınız ekonomik, sosyal ve kültürel programlarınız kadını ortaçağ karanlığına boyun eğdirme çabalarınızdan başka bir şey değildir.

Genel başkanımızın yaptığı durum tespitiyle incinmek yerine iktidarınızın bu uygulamalarına ses çıkarabilseniz ve iktidarınıza mensup kişilerin, onlarca örneğini verebileceğimiz kadını aşağılayan, ötekileştiren açıklamalarına incinebilseniz!! Bizler her türlü gerici programlarınıza ve dayatmalarınıza direnen Cumhuriyet kadınlarıyız. Sizleri çarpıtılmış açıklamalarla değil sahip olduğumuz haklar elimizden alınmaya çalışılırken sahip çıkmaya davet ediyoruz.