CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Zonguldak’ın Can Hocası” Can Polat Pamay’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle yayınladığı bir taziye mesajında şöyle dedi: 
“Zonguldak’a eğitim, öğretim ve spor alanında çok önemli hizmetler veren, gelişmesine büyük katkılar sunan, `Zonguldak’ın Can Hocası`, çok değerli eğitim emekçisi Can Polat Pamay’ı kaybetmemizin derin üzüntüsü içerisindeyim. 
`Zonguldak’ın büyük değeri` ve `eğitimin ulu çınarı` Can Polat Pamay, geleceği aydınlatmak için verdiği yürekli çabasıyla, gerçek bir Cumhuriyet öğretmeni olarak, bilimsel eğitim, aydınlanmadan yana sürdürdüğü mücadelesiyle, hayata geçirdiği düşünceleriyle ve değerli eserleriyle, yetiştirdiği nesillere ışık olmuştur. Can Polat Pamay, “Büyük Önder Atatürk’ün izinde gerçek Cumhuriyet öğretmeni” kavramının en somut örneğiydi bizler için.  
Bu düşüncelerle, çok değerli hocamız Can Polat Pamay`a Allah`tan rahmet, ailesine, yakınlarına, eğitim camiamıza ve tüm Zonguldak halkına başsağlığı diliyorum.”


“BİR AYDINLANMA SAVAŞÇISIYDI”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Eğitimci Canpolat Pamay’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında görüşlerini şöyle dile getirdi:
“Kentimizin simge isimlerinden Sayın Canpolat Pamay’ın bir süredir tedavi altında tutulduğu hastanede, hayata veda ettiğini üzüntüyle öğrendim.  Tüm yaşamını ülkemizin eğitimde ve sporda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alabilmesi ülküsüne adayan, bu uğurdaki çabalarıyla tüm kentin sevgisini kazanan Sayın Pamay, aynı zamanda Yüce Atatürk’ün ışıklı yolundan hiç ayrılmamış bir aydınlanma savaşçısıydı. Yorulmak bilmez çabalarla yalnızca öğrencilerine değil, tüm topluma yurt ve millet sevgisini aşılamaya çalıştı, bu sevgiyi gittiği her yere taşıdı.”