Eskişehir Tepebaşı Mahallesi’nin 20. kez düzenlediği “Cumhuriyet ve Mustafa Kemal” Sergisinde, Kdz. Ereğli’den üç ressamımızın da tabloları yer aldı. Ekim Geçidi başlıklı sergi 30 Ekim 2021 cumartesi gününe kadar açılacak. Abdullah Ceylan, Aydın Yılmaz ve Osman İnce’nin 8 adet tablosu da galerinin duvarlarında sanatseverlerle buluştu.

Tepebaşı Belediyesi’nin hizmet binasında açılan sergi ile ilgili gazetemize bilgi veren Abdullah Ceylan görüşlerini şöyle ifade etti:

“Bu serginin devamı var esas bundan sonraki çok iddialı olacak Çünkü bize orada ayrı bir sergi için imkân sağlıyorlar garanti verdiler. Bu yapılan sergi karma sergide ülkemizin çeşitli bölgelerinden 50 civarındaki sanatçının eserleri yer aldı. sanatçı katıldı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin organizasyonluğunda belediyenin galerisinde Atatürk’e özel bu sergi her yıl düzenleniyor. Bu yıl ki 20.etkinlik.

Biz sergiye sadece Batı Karadeniz tablolarıyla katıldık amacımız yöremizi tanıtmak. Toplam 8 eserimizin sergide yer aldı.  Karma sergi olduğu için her sanatçıdan 2 tablo ile sınırlama yapıldı.

Tabi ki tablolarımız çok beğenildi. 2 Kandilli,1 Amasra, 2 Ereğli konulu tablolarımızın dışında  1 de serbest konulu tablomuz sergileniyor.”