Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş Sendikası, Belediye-İş Sendikası, Zonguldak Barosu ve Türkiye Gençlik Birliği’nden (TGB) oluşan heyet, ADD binasında toplanarak, TSK’ya yapılan operasyonlara, yaptıkları basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi.
Heyet adına basın açıklamasını okuyan ADD Şube Başkanı Şükran Karahasan, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, tüm insanları cumhuriyeti savunmaya çağırdıklarını belirtti ve şunları söyledi:
“BOP PLANININ PARÇASI”
“Uzun zamandan beri TSK'ya, ülkenin aydınlarına ve bağımsız yargı kurumlarına yönelik saldırıları kaygı ile izliyoruz. Türk Ordusuna karşı amansız ve kanunsuz saldırı devam ediyor. Yaşananlar bir ‘yargılama’ değil, hukuksuz bir savaştır. Amerika'nın BOP Eş Başkanlığı ve F Tipi Gladyo eliyle Türkiye'ye karşı açtığı savaş devam ediyor. Düşman yeni bir saldırı ile Türk Ordusu'nun kahraman komutanlarını tutsak aldı. Saldın hukuksuzdur, kanunsuzdur. Dünyanın hiçbir yerinde bir tek kurşun atılmadan bu kadar komutanın esir alındığı görülmedi. Bütün bu uygulamalar BOP'un yürürlüğe girmesini sağlamak amacıyla düzenlenen bir planın parçasıdır.”
 “SİLİVRİ’DE GLADYO HUKUKU VAR”
“Silivri'deki sözde yargılama süresinde, Anayasamızın 2’nci maddesinde özellikle vurgulanan ‘toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı’ ilkeleri ayaklar altına alınmıştır.
Hukuk ve bağımsız yargı süreci yerine, Gladyo hukuku diyebileceğimiz bir süreç yaşanmaktadır. Silivri'de Türk hukuku ve yargısı yoktur! Uygulanan Gladyo'nun savaş hukukudur. Hiç bir Cumhuriyet Yargıcının hukuka ve insan haklarına aykırı bir karar vereceğine inanmak istemiyoruz. Ulusal devletimiz yıkılırken, Ulusal ordumuz tasfiye saldırısı ile karşı karşıyadır. Yapılan darbeler ortada dururken, yapılmamış sözde darbe iddiası ile Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunan Türk ordusunun komutan ve subayları tutuklanmıştır. Türk ordusu teslim alınarak, vatan savunması yapamaz hale getirilmek isteniyor. Ulus devletimizi ve Türk ordusunu tasfiye edemeyecekler! Türk ordusu bu düşman saldırısına boyun eğmeyecektir. Atatürk’ün askerleri düşmanı denize dökecek bir deniz mutlaka bulacaktır. Emperyalizmi alt etmek ancak Millet - Ordu işbirliği ile mümkündür. Tam sız, başı dik egemen bir Türkiye için; Ulusumuzu, Atatürk'ün istediği çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak olan bilim adamlarına, aydınlarına, ordusuna sahip çıkmaya ve Atatürk Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini savunmaya çağırıyoruz.”