CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Beycuma Belde Başkanı Sefer Kabacalı, Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz ile birlikte Beycuma’da esnaf ziyareti yaparak 16 Nisan Referandumunda hayır oyu çağrısı yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, daha sonra CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, önceki dönem İlçe Başkanlarından Zeki Dirlik ile birlikte Çaycuma`ya bağlı Torlaklar Köyü`nü ziyaret ederek çalışmalarına devam etti.

Turpcu, referandumda “evet” çıkması halinde Türkiye'de rejimin değişeceğini söyleyerek Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlarının son iki günde yaptığı açıklamaların ülkeyi ne şekilde tehlikelerin beklediğinin bir itirafı olduğunu söyledi.

Milletvekili Turpcu`nun ziyaretlerdi ile ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

“En başından beri bu ucube Anayasa’nın bir `hükümet sistemi değişikliği` değil rejim değişikliği getireceğini anlatıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanları arka arkaya ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar.


“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ YIKMAYI HEDEFLEDİKLERİNİ İTİRAF EDİYOR”

“Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Mehmet Uçum; `Sessiz değil Halkımız gümbür gümbür bir Devrim yapıyor farkında mısınız? Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor` diye açıklamada bulundu. Şimdi sormak lazım, bu devleti kuran, bu halk değil miydi?  Bahsettikleri o devrim Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, emperyalistlere ve onun yerli işbirlikçilerine karşı 1923'te yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı, aleni bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmayı hedeflediklerini itiraf ediyor. Şimdi buna evet mi diyeceksiniz?”





“İLK DÖRT MADDEYİ AĞIZLARINA DOLAYARAK NİYETLERİNİ EN BAŞINDAN BELLİ ETMİŞLERDİ”

“Bundan önce, bu anayasa değişikliği görüşmeleri devam ederken, AKP`li bir Anayasa Komisyonu Üyesi hem de TBMM çatısı altında Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan ilk dört maddesinin değiştirilebileceğini söyledi. Cumhuriyetimizin, laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti niteliklerinin, başkentin Ankara ve milli marşımızın İstiklal Marşı olduğuna dair maddelerin değiştirilmesini savundu. Yani Cumhuriyeti yok etmekten bahsetti.  Meclis tutanaklarda bu sözler duruyor, hedefleri en başından beri belli.”  


“BÖLÜNME VAAT EDİYORLAR”

”Bir diğer Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, evet çıkarsa eyalet sistemine geçileceğini söylüyor. Şimdi buna evet mi diyeceksiniz?  Bu itiraflar çok önemli, cunku bu kişiler aynı zamanda anayasanın hazırlanmasında görev aldılar. O yüzden bu anayasanın amacını, neye hizmet edecegini iyi bilirler! Ülkenin beka sorunu var diyerek oy istiyorlar. Ama ülkenin gerçek beka sorunu referanduma evet denirse asıl o zaman ortaya çıkacak. Bunlar yabana atılacak açıklamalar değildir. Bu açıklamalar ülkeyi bölünmeye götürecektir.”


“MİLLİYETÇİ OYLARDAN UMUDU KESİNCE, DİREKSİYONU FEDERASYONA KIRDILAR”

“Dertleri ülkenin geleceği değil, tek gayeleri her nasıl olursa olsun rejimin değiştirilmesi. Milliyetçi oylardan umudu kesince, direksiyonu federasyona kırdılar, oraya göz kırparak, referandum için medet umuyorlar. Nice evlatlarımız bu ülke için, toprak bütünlüğümüz için  canından oldu. Kerkük’ü evet karşılığında Barzani`ye terk ettiler, hiç sesleri çıkmıyor. Büyük Ortadoğu Projesinde kendi paylarına düşen görevi titizlikle yerine getiriyorlar. Bu getirilmeye çalışılan sistem başkanlık sistem ülkemizin bölünme sürecini tetikleyecektir.

Bu millet bağımsızlığını ve adını yedi düveli dize getirerek aldı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırma ve tek adam rejimini kurma hayallerini bozacak tek şey referandumda `hayır` demektir.”


“CANLI YAYINA ÇIKIP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞALIM TEKLİFİNE YANAŞMIYORLAR”

“Artık 16 Nisan için son günlere geldik. Hayırlı bir sonuçla karşılaşmamıza da az kaldı, buna inanıyoruz. Sahada yaptığımız çalışmalarda halkımızın ülkemizin geleceği konusunda ne kadar endişeli olduğunu da görüyoruz.  Biz bu süreçte ne kadar anayasanın içeriğini anlatarak halkımızı bilgilendirmek için çalıştıysak, iktidar tam tersini yaptı. Anayasa anlatılmadan anayasa referandumuna gitmeye çalıştılar.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı, Başbakan, Hükümet üyeleri, milletvekilleri, Anayasa değişikliğini anlatmak yerine partimize ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır sözler söylemeyi tercih ettiler. Çünkü değişikliğe dair sözleri yok. Liderlerin karşılıklı oturup fikirleri tartıştığı günleri unuttuk. Varsa sözleri hodri meydan dedik, hala diyoruz, ama yanaşmıyorlar. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, defalarca çağrı yaptı, hala zaman var. Anayasa gibi ülkeyi temelden etkileyecek bir konuda canlı yayına çıkıp konuyu tartışmaktan neden çekiniyorsunuz? Millet görsün açık açık!”