Dört bir yanı işgal altındaki ülkeyi özgürlüğüne kavuşturan ve çağdaş uygarlığın yolu olan Cumhuriyeti ilan eden Ulasal kahramanlarımızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün 90 yaşında.

 

Cumhuriyetimizin ilanının 90. Yılında yayımlanan tüm mesajlarda, Cumhuriyete olan ödünsüz bağlılık vurguları yapılarak, sonsuzluğa kadar yaşatma sözleri verildi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 90. Yıldönümü coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili yapılan tüm açıklamalarda, Cumhuriyetin sonsuzluğa kadar yıkılmadan yaşatılacağına vurgular yapıldı.

 

CHP: YAZIKLAR OLSUN!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Yılı nedeniyle Ereğli Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Daha önceki yıllara oranla katılımın bu yıl daha fazla olduğu gözlenen tören Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Ereğli Belediyesi’nin çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Alana girişte bekleyen kalabalık Cumhuriyet Halk Partili grup resmi törenin sona ermesinin ardından Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunup, marşlar eşliğinde slogan attı. Kalabalık partili  topluluğu anıt önünde yaklaşık 20 dakika kalırken CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, resmi törenin 1 dakikada sona erdiğine dikkati çekerek, “Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi bu kutlamalarda anıt önüne çelenk koyamıyorsa yazıklar olsun” dedi. Daha sonra CHP’nin gençlik kolları anıt önünde okullardan kaldırılan andımızı okudu.

 

 

CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMI AÇIKLANDI

 

Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümü programını Kdz. Ereğli Kaymakamlığı açıkladı. Programa göre 29 Ekim akşamı fener alayı da var.

 

 

TEBRİKLER KAYMAKAM ÇAY’A

 

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay 29 Ekim 2013 Salı günü 10.00-10.30 saatleri arasında Kaymakamlık Makamında kutlamaları kabul edecek.

 

 

GEÇİT TÖRENİ : (29 Ekim 2013 Salı Sahil  Bulvarı)

 

Törene katılacak öğrenci gruplarının yerlerini almaları. Boru ve Trampet Takımının yerini alması (TED. Koleji Kdz. Ereğli Vakfı Özel Lisesi )

10.55   Askeri ve sivil erkânın protokol tribününde yerlerini almaları.

11.00   Nurdan ve A. Orhan Oğuz İlk Okulu Sınıf Öğretmeni Sultan ÇİVİCİ ile İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü Beden Eğitimi Formatörü Serkan KELEŞ’in  töreni takdimi

11.05   Kaymakam tarafından beraberinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ile Belediye  Başkanının halkın ve öğrencilerin bayramının kutlanması. İstiklal Marşımızın törene katılanlarca hep birlikte söylenmesi Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İbrahim Çay’ın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması. Şiirlerin okunması.

11.25   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları

Ödül töreni

11.30 Tören Geçişi; Tören Komutanı Yasin KÜÇÜKKILIÇ yönetiminde, TED. Koleji Özel Lisesi Armoni Bandosu eşliğinde geçit törenine katılacak öğrenci grupları ve izcilerin geçit töreni. Ortaokul ve Ortaöğretim Okullarımızın öğrenci gruplarının müzik eşliğinde geçişi.

12.15 Törenin sona ermesi.

 

 

FENER ALAYI:  (29 Ekim 2013 Salı günü Saat 18.00-Bağlık Karakolu Önü)

           

17. 55 Kdz. Bölge ve Garnizon Komutanlığınca hazırlanan Fener Alayının yerini alması

18. 00 Fener Alayının yürüyüşe başlaması

18. 45 Anıt önünde yürüyüşün sona ermesi

19. 00 Halk Konseri (Yeni Türkü)

 

 

HAVANIN ELVERİŞSİZ OLMASI NEDENİYLE GEÇİT TÖRENİ YAPILAMADIĞINDA:   ALTERNATİF PROGRAM ERDEMİR KÜLTÜR MERKEZİNDE;  29 Ekim 2013 Salı günü saat 11.00’da yapılacak.