Kdz. Ereğli’de, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. İlçe Anma Komitesi’nce tertiplenen tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığı çelenkleri Anıt’a sunuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sıla Sümeyra Özcan, Orhan Seyfi Orhon, “Gazimize” adlı şiiri okudu. Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, gazilere seslendi.



Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletin verdiği unvan ile ilk gazi olduğunu hatırlatan Şahin, özetle şunları söyledi:

“Siz, Mustafa Kemal’in yaşayan birer temsilcilerisiniz. Siz, şehitlerimiz ile birlikte, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Ülkemiz, bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Gaziler günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.”

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ve Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, buradaki törenin son bulmasının ardından Atatürk Anıtı arkasında bulunan ‘şehitler anıtına’ karanfiller bıraktı.

Gazi ve yakınları ile bazı sivil toplum kuruluşları, siyasiler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığını tören son buldu. 

ALAPLIDA GAZİLER GÜNÜ

Alaplı’da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı Muharrem Özdemir, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yuvalanan Millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunduklarını söyledi.



Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu ifade eden Özdemir,  Bu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. İç ve Dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkartmak Türk ordusunu yıpratarak, Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki, “Su uyur Düşman” uyumaz”. Bütün bunlara karşı Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüştür ve hüsrana uğratmıştır.” Dedi.



Törene, Ereğli Kaymakamı Alaplı Kaymakam Vekili Nazım Madenoğlu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı İlçe Başkanı Serhat Sözer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.