Halk otobüsünde bir yolcunun cüzdanını almaya çalışan bir kişi yakalandı.
Zonguldak'tan Site hattına yolcu taşıyan ve bir firmaya ait halk otobüslerine binen K.A., özürlü bir kız ve annesinin olduğu yolcu koltuğuna oturdu. Hemen karşısındaki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, K.A.'nın, yanındaki kadınla konuştuğu ve cüzdanını almak için girişimde bulunduğu görülüyor. K.A. çabaları başarısız sonuçlanması üzerine beklemeye başlıyor. K.A.'nın karşısında oturan özürlü kız ile annesinin inecekleri durağa gelmesi ve ayağa kalkmaları ile düşen cüzdanı el çabukluğu ile yerden alan K.A., cüzdanın içini kontrol ettikten sonra yeniden koltuğun arasına sıkıştırıyor. İneceği durağa geldiğini sanan K.A., yine el çabukluğu ile cüzdanı çantasına yerleştiriyor. Ayağa kalkmak için doğrulduğunda ineceği durağa gelmediğini görünce tekrar yerine oturuyor. K.A., ineceği durağa gelmesi üzerine otobüsten inerek uzaklaşıyor.
S.A.'nın müracaatı ile hırsızlık olayını soruşturan polis, güvenlik kamera görüntülerine ulaşarak zanlı K.A.'nın kimliğini tespit etti. Gözaltına alınan K.A., ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.  Otobüs firması sahibi Akın Kavi, "Türkiye'de böyle bir sistem yoktur.  Biz müşterilerimizin huzuru ve güveni için bu sistemi kurduk.
Çok ciddi ve önemli bir yatırımdır. Bu benzeri olaylarda da bu sistemin faydasını görüyoruz" dedi. 
Son yıllarda halk otobüslerinde artan hırsızlık olaylarında güvenlik kameraları nedeniyle azalma olduğunu ifade eden vatandaşlar ise firma yetkililerine teşekkür etti.