Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kuruluşunun 25. Yıl dönümünde Kdz. Ereğli’de de kutlama yapıldı. ÇYDD Kdz. Ereğli Şubesi’nin Mavi organizasyonda düzenlediği kutlama gecesinde konuşan Başkan Hakime Tuncer, “bu anlamlı gecemizde bizleri yalnız bırakmayan üyelerimize, Çağdaş Yaşam söz konusu olduğunda gereken tüm desteği sağlayan bağışçılarımıza, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ÇYDD Kdz.Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

Tuncer; devrimlerin, Cumhuriyet değerlerinin, Demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, insan onuruna saygının hakim olacağı bir Türkiye amacıyla 21 Şubat 1989 da kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Ülke genelinde,102 Şubesi, 14 Bin Üyesi, Onlarca Projesi, Binlerce Destekçisi ile orta öğretim ve Üniversiteli 120 bini aşkın gencimize destek verdiğine dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Atatürk sevgisini, dürüstlüğünü alçak gönüllülüğünü, toplumsal sorumluluğu, paylaşmayı ve dayanışmayı hissederek gönül birliği içinde çalışan, bağışçılarından da destek alan ÇYDD 25 yıl içinde:

 

36 yurt, 1 üniversite eğitim birimi, 1 lise, 24 ilköğretim okulu, 30 köy okulu ve öğretmen lojmanı, 5 anaokulu, 751 anasınıfı donanımı, 555 oyun parkı yaptırarak devlete devretti.

 

Tamamen gönüllülük esasına dayalı sorumluluk bilinciyle yapılan çalışmalar bununla da sınırlı kalmadı,

 

ÇYDD 1198 okul ve çeşitli kuruluşa 319288 adet kitap gönderdi. 409 köy okulunun çeşitli gereksinimlerini karşıladı. 119 YİBO’ya iyileştirme desteği verdi.

 

Kdz.Ereğli Şubesi olarak; Güneşli Beldesi, Topçalı İlkokulu, Nimet İlköğretim Okullarına anasınıfı donanımı, Toki Korubaşı İlköğretim okulu otistik çocuklar için özel eğitim sınıfı donanımı, Kızılcapınar İlkokuluna kalorifer sistemi projelerini gerçekleştirdi.

Ereğli Lisesi, Iğdır Evcil İlkokulu, Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim okullarına kitap bağışı

Bunun yanı sıra kadınlara yönelik elişi kursu, 4, 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerine etüt saatleri

Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine katkı burslu ve gönüllü öğrencilerimizle her yıl geleneksel hale gelen ANITKABİR ve Şehitler Abidesi Çanakkale buluşmaları ve huzurevi ziyaretlerini gerçekleştirdik.

 

2013 – 2014 eğitim dönemi ortaokul ve liseden burslu kız öğrenci sayısı 109, üniversite bursu alan öğrenci sayısı 65.

 

25 yılda binlerce gencimize eğitim olanağı verdiğimiz için övünüyoruz.

Fikri hür, vicdanı hür bir nesil yaratmak için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz.

Bu yolda bizi destekleyen herkese ve geleceğin teminatı gençlerimize güveniyoruz.

ÇYDD’yi toplumda güvenilir ve saygın bir kuruluş haline getiren derneğimizin genel başkanı Prof. Türkan SAYLAN ve başkan yardımcısı Prof. Türkel MİNİBAŞ’ı şükranla anarken, şubemizin önceki başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, üyelerimize, gönüllülerimize, değerli bağışçılarımıza, yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

 

Gazeteniz Önder’in kurucusu ve TED Vakfı Başkanı Celal Bozkuş, TED Koleji Müdürü Selim Arslankaya, Müdür Yardımcısı Berkan Duysal, Eski Meclis üyelerinden Erol Çivici, TED Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Fidan, DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan’ın başta ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile katıldığı gecenin ilerleyen saatlerinde 25. Yıl pastası büyük coşkuyla ve alkışlarla kesildi.