Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin “Soma’ya Destek” kampanyası kapsamında bu yaz üçüncüsünü düzenlediği yaz etkinlikleri, 18 Temmuz- 26 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleşeceği şöyle bildirildi:

 

Derneğimiz Soma’da,  2014 yılında 301 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasından sonra başlattığı kampanyanın geliriyle 20’si üniversite öğrencisi olan 181 madenci çocuğunun yedi yıllık eğitim giderlerini karşılayan burs sağladı. Ayrıca Soma’da açılan Çağdaş Yaşam Eğitimevi’nde, Somalı çocuklara ve annelerine eğitim, rehabilitasyon ve Soma okullarında çalışan öğretmenlere yönelik seminer çalışmaları yaptı.

 

Soma’daki çalışmalarımız kesintisiz sürüyor.

 

Çağdaş Yaşam Eğitimevi’nin yaz etkinlikleri bu yıl 18 Temmuz’da, “Piyanist Ozan Çoban’la Müzikli Söyleşi” ile başlayacak. Klasik müzik etkinliği, Soma Belediyesi Düğün Salonu’nda Somalı bütün çocuklara açık olarak gerçekleşecek.

 

Yaz etkinlikleri kapsamında bütün çocuklara açık bir etkinlik de 10 Ağustos’ta aynı salonda “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi Eğlen Bilim” tarafından yapılacak. Bu gösteride temel bilimsel kavramlar etkileşimli, teatral, merak uyandırıcı ve eğlenceli biçimde çocuklara sunulacak.

 

Çağdaş Yaşam Soma Eğitimevi’nde yaratıcı yazma - okuma, resim, müzik, bilimsel deneyler, sportif etkinlikler, el becerilerini geliştirme çalışmalarının yapılacağı yaz etkinliklerine İstanbul'dan  bir yazar, bir yaratıcı drama uzmanı, iki fen ve coğrafya öğretmeni, bir el becerileri öğretmeni, bir ritim öğretmeni ve İzmir'den katılacak bir çocuk gelişim uzmanı ile iki eğitmen gönüllü olarak destek verecek.

 

Siz değerli basın çalışanlarımızı Soma’da yapılacak bu çalışmaları izlemeye, bunları halkımıza duyurmaya, bu yolla ülkemizde yapılan güzel çalışmalara verilen desteğin artmasına katkıda bulunmaya davet ediyor, saygılar sunuyoruz.