Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kdz. Ereğli Şubesi'nden gönderilen yazılı açıklamada; AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çelik 12 Eylül günü Deniz Feneri davası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; ben uçlarda bulunmalarına rağmen defalarca Çağdaş Yaşamı DesteklemeDerneği'nin yaptığı yurt açılışlarına katıldım ifadesine yanıt verildi.

ÇYDD'nin konuya ilişkin yazılı açıklaması aynen şöyle:

İktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni kamuoyundaki resmi açıklamada, uçlarda bulunan dernek olarak nitelendirmesi, hedef göstermesi hayretle ve üzüntü ile karşılanmıştır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 22 yıldan beri, cumhuriyetin değerlerini koruyan, demokrasiye ve İnsan haklarına bağlı, eğitim, kadın hakları ve çevre konularında olağanüstü işler başarmış bir sivil toplum örgütüdür.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği her yıl 25 bin ilk/ortaöğretim ve üniversite öğrencisine burs sağlayan, okullar, kütüphaneler, kız öğrenci yurtları inşa ederek Milli Eğitim Bakanlığı'na devreden, gerçek anlamda kamu hizmeti veren, güvenilir, saygın bir kuruluştur.

Demokrasilerde yönetimin tarafsızlığı esastır. Bir STK'nın kendisinden farklı bir siyasal görüşünün olmasının demokrasinin gereği olduğunu Sayın Çelik'in çok iyi bilmesi gerekir.

Anayasal bir düşünceyi savunmanın ne zamandan beri uçlarda bir düşünce oluşturduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yönetimle ilişkilerinde karşılaştığı engellerin Sayın Çelik'in talihsiz açıklaması ile bağlantılı olduğunu da böylece anlamış bulunuyoruz.

Eğer Cumhuriyetin değerleri ve Atatürkçülük uçlarda olan ve hedef gösterilecek bir düşünce olarak değerlendiriliyorsa, ÇYDD bu amaçla uçlarda olmaya devam edecektir.