Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülderen Ar, dün dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, 323 öğrenciye burs desteği verdiklerini belirtti. Ar, kamuoyunca bilinen büyük projeleri başarıyla sürdürdüklerini ifade ederek şöyle konuştu;
"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YOK DENECEK KADAR AZALDI"
"ÇYDD'nin 'Bir Işık da Siz Yakın', 'Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları', 'Her Kızımız Bir Yıldız', 'Anadolu'da Bir Kızım Var', 'Öğretmen Olacak', 'Baba Beni Okula Gönder', 'Kardelenler' olarak tanınan projelerimizden binlerce gencimizi ve kızımızı bursla destekliyoruz. Ülke genelinde 44 bin öğrencimize ulaşabildik. Hedefimiz Sayın Türkan Saylan'ın belirlediği 100 bin kızımıza ulaşmak. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ortaöğretimden mezun olan 24 kardelenimizin 16'sı çok iyi üniversiteleri kazandı. Şimdi üniversiteli olarak burs desteğimizden yararlanıyorlar. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nden (ZKÜ) geçen yıl mezun olan 14 öğrencimiz, diğer yüzlerce mezunumuz gibi hayata atıldılar. Ülkemizin artarak çoğalan ekonomik, sosyal, toplumsal sorunlarıyla birlikte eğitimin sorunları artmıştır. Eğitimde fırsat eşitliği yok denecek kadar azaldı. Birçok çocuğumuz ve gencimiz eğitimini sürdürmekte zorlanıyor.
Bir sivil toplum örgütü olarak sorunları kaynağından çözmek elimizde değil. Ama verdiğimiz desteklerle hiç değilse ulaşabildiklerimizin yaşamında olumlu farklılıklar yaratabilmeyi umut ediyoruz.
Çeşitli sosyal projelerle desteklediğimiz gençlerimizi çağdaş bireyler olarak topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Sonuca ulaştırdığımız her projemiz, eğitimli her gencimiz bizim ve ülkemizin geleceğidir.
Bu geleceğin yaratılmasında küçük küçük bağışlarla katkıda bulunan, emeğini ve yüreğini bu imecede birleştiren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."