Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri ve gönüllü öğrenciler Kdz. Ereğli Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde okullarda karanfil ve dağıtırken yakalara da kadın haklarına vurgu yapmak üzere mor kurdela taktılar.

Öncelikle İlçe merkezindeki İsmet İnönü ortaokuluna giden ÇYDD yöneticileri ve gönülle öğrencilerin daha sonra cumartesi pazarında emekçi kadınları ziyaret ederek yakalarına  mor kurdela  taktılar.

Şube Başkanı Hakime Tuncer, Bu etkinliklerle ilgili olarak genel merkezin gönderdiği açıklamayı okudu:

Mesaj şöyle:

"2014 Türkiye'sinde hâlâ, her gün dört-beş kadın öldürülüyor. Birçok kadın şiddet görüyor. Kadınlar iş yaşamına ve toplumsal yaşama katılamıyor, erkeklerle eşit eğitim olanağına kavuşamadı; yerel ve merkezi yönetimlerde, çalışma ve meslek alanında yeterli yer ve temsiliyet bulamadı.

Tüm kadınların var olan yasal haklarının bilincine kavuşması, bu hakları kullanabilmesi için, gerçek bir eşitlik için neden gerekenler yapılmıyor?

Tüm kız çocuklarına eğitimde, erkek çocuklarla neden eşit fırsat sağlanmıyor?

Kadınların cinsel, fiziksel şiddet görmemesi, töre ve namus cinayetlerine kurban gitmemesi; küçük yaşta evlendirilmemesi, kuma ve berdel edilmemesi için neden önlem alınmıyor?

Kadınlar neden "ikinci sınıf insan" olarak yaşıyor, sadece cinsel bir obje olarak görülüyor, günah keçisi olarak örtülere sokulmaya zorlanıyor?

Neden kadınlar, hayatın her alanında, tüm temsili görevlerde erkeklerle eşit oranda görev alamıyor?

Bütün bunlar neden? Kadınlar için Cumhuriyet'le başlayan değişim ve dönüşümün önüne çıkarılan engellerden kimler çıkar sağlıyor?

Kadınları her gün toplumsal yaşamın biraz daha dışına itmeye çalışanlar kimler?

Tüm kadınlarımızın, ülkemizin aydınlık geleceği için; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinde yaşamak için, gerçek bir eşitlik için bu soruları her gün soruyor ve yaşananların "kader" olmadığını anlatmak için de var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

Tüm kadınların "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlu olsun”