AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndaki toplantıda, D4 ile alakalı ilçe, belde ve köylerden merkeze gelmeyle ilgili kendilerine bir takım sıkıntıların iletildiğini söyledi.

D4 ile ilgili sorunların çözülmesinin zor olmadığını belirten Karaduman, "Türkiye'nin birçok yerinde bu ulaşım D4 yetki belgesiyle sağlanıyor. Bu ulaşım Zonguldak'ta da yapılabilir. Ulaştırma Bakanlığı müşteşarımız, Zonguldak'taki bu sıkıntının çözülmesi için gayret göstereceğini ve bu konuyla ilgili bir araştırma yapacağını ifade etti. İçiniz rahat olsun" diye konuştu.

Zonguldak Trafik Şube Müdürü Hanifi Sever de Zonguldak'ta 100 kilometreye kadar yapılan il içi taşımacılıkla ilgili bazı sıkıntıların meydana geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 "Kanun koyucular, bu işi daha profesyonel hale getirmek, taşıma yapanları belirlemek, arz talep dengesini ortaya koymak, hem çalışanların hakkını hem de yeni taşımacılık yapmak isteyen kişilerin de durumlarını gözetmek amacıyla il trafik komisyonlarına bununla ilgili yetkiler verdi. Kanunun çıkış amacı insanlara ceza yazmak ya da zor duruma düşürmek değil, toplu taşımanın kalitesini artırmak ve toplu taşıma yapan kişilerin haklarını muhafaza etmektir."