Kepez Dağevleri sakinlerinin halk otobüs güzergahlarının değiştirilmesinin ardından 50 dakikaya çarşı merkezine gidiş geliş yaptıklarını belirterek topladıkları 172 imzayı Kdz.Ereğli Kaymakamlığına teslim etmeleri ve konunun gazeteniz Önder’de yayınlanmasının ardından Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Halk Otobüsleri Kooperatifi açıklamada bulundu.

 

Kepez Dağevleri sakinleri halk otobüs güzergahının değiştirilmesinin ardından çarşı Ereğli merkezine 50 dakikada ulaşabildiklerini ve mağdur duruma düşürüldüklerini belirterek topladıkları imzaları Kdz.Ereğli Kaymakamlığına teslim etmiş konu ile ilgili de açıklamada bulunmuştu. Söz konusu haberin yayınlanmasının ardından Kdz.Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ağlar ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz açıklamada bulundu. Kdz.Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ağlar, vatandaşların 50 dakikada çarşıya indikleri yönündeki beyanlarının ardından takip sistemi ile yapılan tespitlerde gidiş ve geliş süresinin yaklaşık 25 dakika olduğunun görüldüğünü, yine vatandaşların Prof.Muammer Aksoy caddesi üzerinde bulunan okullar, sağlık kuruluşları, alışveriş merkezlerinden yararlanma taleplerinin değerlendirilerek uygulamaya geçileceğini söyledi. Ağlar konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

YAKLAŞIK 25 DAKİKA

Dağevleri Rotasyon değişikliği sürenin kısaltılması ve Kepez Prof. Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki araç yoğunluğunun azaltılması öngörülerek yapılmıştır. 26 Mayıs 2011 tarihli Önder Gazetesi İnternet Gazetesinde yayınlanan “Güzergah Değiştirilsin” başlıklı haberde ifade edildiği gibi rotasyon süresi 50 dakika değildir. Halk Otobüslerinde bulunan araç takip sistemi ile yapılan tespitlerde gidiş ve geliş sürelerinin yaklaşık 25 dakika olduğu görülmektedir. Rotasyon değişikliği yapılmadan önce bu süre yaklaşık 30 dakika civarında idi. İfade edildiği gibi 50 dakikalara ulaşan bir süre söz konusu değildir. Ancak vatandaşlarımızın Prof.Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bulunan okullar, sağlık kuruluşları, alışveriş merkezlerinden yararlanma talepleri değerlendirilerek uygulamaya geçilecektir.

 

KOOPERATİF AÇIKLADI

Kdz.Ereğli Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz’de düzenlediği basın toplantısında, gazetede çıkan haberin abartı üstü bir üslup kullanılarak vatandaşın ağzından yazıldığını ifade etti. Akyüz açıklamasında, “Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi idaresi kendi menfaatlerini değil vatandaşın menfaatlerini ön plana çıkartarak hareket etmiştir. Dağevleri aracının rotasyon programı dahilinde güzergah değişikliği yapılan hatlardan biri olduğu Dağevleri hattının önceki program içerisinde dağevleri çarşı arası araçlarımız 30 dakikada gelirken yeni yapılan düzenleme sonucunda 25 dakikaya indirilmiştir” dedi.