50’nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Çaycuma İlçe Halk Kütüphanesi’nin davetlisi olarak Çaycuma’ya gelen şair-yazar ve Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Mısırlı, babası şair Ziya Mısırlı ile sanat yaşamı ve anılarıyla, şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’yla ilgili anılarını anlattı. 

 

Yetişkinlerin yanı sıra öğrencilerle de söyleşi yapan Ertan Mısırlı, bu organizasyonla doğup, çocukluğunu yaşadığı Çaycuma’ya gelmiş olmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi.  Uzun yıllar Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın yardımcılığını yapan Ertan Mısırlı, on beş yıllık bu zaman içinde biriktirdiği bilgi, belge ve anılarını kitaplaştırdığını söyledi. Dağlarca’nın tek başına bir okul olduğunu söyleyen Mısırlı, “Dağlarca’nın yanında kalem kağıt çıkaramazdık. Gizli gizli not alırdım. Fazıl Bey, ses kaydı, görüntü her şeye karşıydı. Dağlarca’nın doğumunun 100’üncü yıldönümünde ‘Fazıl Hüsnü Dağlarca Günlüğü’ adlı kitabı yayınlamak benim için büyük bir mutluluk ve onurdur. Kitapta bana emanet edilen özgün belgeler, mektuplar, fotoğraflar ve ilk kez yayımlanan şiirler yer almaktadır” dedi.  

 

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın da katıldığı söyleşi sonunda Ertan Mısırlı, yeni yayınlanan “Fazıl Hüsnü Dağlarca Günlüğü” adlı kitabını okurlarına imzaladı.