Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin ilçe merkezindeki çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Atatürk Anıtı Çevre düzenlemesi sürerken, anıt kavşağındaki süs direkleri de söküldü. Ortacami mevkiindeki DSİ su hatların üstü betonla kapatıldı.

 

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Çarşı merkezindeki çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “17 yıl önce yapılan Anıt Kavşağındaki ekonomik ömrünü tamamlayan 7 adet süs ve aydınlatma direkleri söküldü. Bu alanda peyzaj çalışması ve çiçeklendirme yapacağız" dedi. 




Atatürk Anıtı düzenleme çalışmaları kapsamında Atatürk Büstü Kaidesi ile rölyeflerdeki eskiyen mermerlerin söküldüğünü ve yerine traverten kaplama yapılacağını vurgulayan Başkan Uysal, anıt çevresindeki taban düzenleme çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.  Orhan Gazi Caddesi, Ortacami mevkiindeki DSİ İçme Suyu İsale hattının çalışmaların bitmek üzere olduğunu ve üstlerinin belediye tarafından betonla kapatıldığını ifade eden Başkan Uysal, “İlçe merkezimizdeki yoğun çalışmalar nedeniyle geçici olarak verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı halkımızın anlayışına sığınıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde daha güzel olacak.” dedi.