AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Cumhuriyetin 86. yıldönümünü kutladı.

Çaturoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

?Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86.yılını kutluyor, şahsım ve Alaplı ilçe Teşkilatım adına Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal ATATÜRK ve Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca Gazilerimizden hayatta olanlara sağlık ve sıhhat dilerken, ahirete intihal etmiş olanlara da yüce Allah?tan rahmet diliyorum. 

Aziz vatandaşlarım, 19 Mayıs 1919 da Samsunda atılan ilk adımla başlayan kurtuluş savaşımızın son adımı olan Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 de kuruldu ve Aziz Milletin kendi yöneticisini kendisinin seçtiği bir başka değişle Hâkimiyetin Kayıtsız Şartsız Millete verildiği gündür. Bu uğurda emek verenleri başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve dava arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun Bugün hep beraber cumhuriyeti daha özgürlükçü daha demokratik bir biçimde yaşatmak azmindeyiz. Sadece soyut kavramların arkasına sığınarak cumhuriyetçi olunmayacağının bilinci içerisindeyiz.

Aziz vatandaşlarım hür iradeniz ile seçtiğiniz ve iş başında bulunan Hükümet gösterdiğiniz hedefe yani muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için Adalet ve Kalkınma yolunda hızla ilerlemektedir, hep birlikte başaracağız.

Bu vesile ile Aziz Türk Milletinin özellikle Alaplılı halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, saygılar sunarım.?