BESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Danışmaz, küresel krizin sac fiyatlarında oluşturduğu düşüşten ciddi etkilendiklerini belirterek başladığı açıklamasında Erdemir Genel Müdürü ve yöneticilerinin gösterdikleri hassasiyetle bu kritik süreci en hasarsız şekilde atlatmaya çalıştıklarını vurguladı. Ülke ekonomisinin bacası Erdemir haricinde hiçbir ithal ürün satmadıklarını, BESTAŞ’ın var olduğu sürece bölgesine de sosyal sorumluluk bilinci içerisinde katkılarının süreceğini belirten Danışmaz yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

BİRLİK VURGUSU

“Ülkemizde özellikle 2008 yılının son çeyreğinde kendisini hissettiren küresel ekonomik kriz ve emtia (sac) fiyatların daki hızlı düşüş bizleri de derinden etkilemiştir. Yarınlara daha umutlu daha huzurlu bakabilmek için dünü unutmamak, birlik beraberlik ruhu içerisinde güçlü temelleri oluşturup hareket etmekle mümkündür. Bu bağlamda bu krizin  aşılmasında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen başta olmak üzere tüm yöneticilerimize destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz.

 

İTHAL ÜRÜN SATMIYORUZ

Ereğli’yi ve Ereğli ekonomisini çok iyi bilen, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen, Ereğli ekonomisinin atar damarı olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’nin bu dönemde başında olması  Türkiye, Ereğli  ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. için büyük bir şanstır. BESTAŞ Birleşik Ereğli Sac Tüccarları A.Ş. olarak Türkiye ve özellikle bölge ekonomisinin bacası olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. ürünleri haricinde hiçbir ithal ürün satmayarak, kendini Ereğli ye adamış bir şirket olmaktan hem Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.  hem de Ereğli adına gurur duymaktayız.

 

BAŞARMAYA İNANDIK

BESTAŞ Birleşik Ereğli Sac Tüccarları A.Ş. olarak bölgemizde kurumsal sosyal sorumluluk bilinci içerisinde desteklerimiz var olduğumuz sürece devam edecektir. BESTAŞ Birleşik Ereğli Sac Tüccarları A.Ş.  olarak saygıdeğer kamuoyuna bir kez daha altını çizerek şu mesajı vermek istiyoruz. Zorlukların üstesinden gelebilmenin en temel yolu başarmaya inanmaktır. Birlik ve beraberliğin nelerin üstesinden geldiğini bu yaşanan olaylardaki duruşlar ile net görülebilir. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen beyefendi başta olmak üzere Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. yöneticilerinin üstün gayret  ve destekleri ile Ereğli olarak mutlu ve başarılı günlere kısa sürede ulaşacağımıza inancımız tamdır”