“Her zaman, her koşulda yineledik Birlikte güçlüyüz!” başlıklı yazılı açıklama yapan Greenpeace “Her fırsatta birlikte hareket edersek fark yaratabileceğimizin, bir şeyleri değiştirebileceğimizin altını çizdik. Bugün de tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken hep birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz.” Dedi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Türkiye’yi de içine alan koronavirüs salgınına karşı hem kendimizin hem de toplumun sağlığını korumalıyız. Greenpeace Türkiye ofisi olarak tedbir amacıyla toplum sağlığını da gözeterek bir süre evden çalışacağız. Ancak çevre mücadelemiz sahada olamasak da devam edecek. İklim krizine, hava kirliliğine, plastik kirliliğine karşı mücadele etmek, temiz gıdaya erişim için engelleri kaldırmak ve okyanuslarımızı korumak sağlıklı bir gezegen için salgın hastalıklarla mücadele etmek kadar kritik. Çünkü bir kez daha, herhangi bir sorunun, “dünyanın diğer ucunda” gibi görünse de hepimizi nasıl yakından ilgilendirdiğini tecrübe ettik.

Sosyal mesafelenmeyi koruyarak, evde güvende kaldığımız bugünlerde zihinlerimiz seyahat etmeyi, daha güzel, daha sağlıklı, daha yeşil bir dünyanın hayalini kurmayı sürdürecek. Bu sebeple sizi daha yeşil bir gezegen için yürüttüğümüz projeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz. Hepimizin evi olan gezegeni eskisinden daha güçlü bir şekilde korumak için bu zor dönemin üstesinden birlikte geleceğiz. Birlikte sağlıklı günlere!”