14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kutlama komitesi çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 
Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Ereğli Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ziyaretlerinde daire müdürlerine gül hediye etti ve haftanın önemine ilişkin bilgiler verdi.
İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını, 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının ise Hz. Peygamber ve İnsan Onuru olduğunu hatırlattı.
Müftü Erkan neden gül dağıtıldığını ise şu sözlerle açıkladı: 
Kültürümüzde gül, peygamberimize (sav) duyulan muhabbetin sembolüdür. Bilhassa Anadolu insanları arasında Peygamber Efendimiz'e alem olagelmiştir. Peygamberimize (sav) bir an muhabbetini kaybeden imanını kaybedeceğinden, yani Peygamberimize (sav) muhabbet duymak ile iman çok yakından alakalı olduğundan, gül ayni zamanda iman hayatımızın da sembolü sayılır. Gül, Peygamberimizin (sav) sembolü olduğu içindir ki Fatih O'na (sav) olan muhabbetini belirtmek için gül koklar. Anadolu insanımız peygamberimize muhabbetini ifade eden çocuklarına isim olarak gül koymaktadırlar